Κορονοϊός: Αίτηση για χρήση εμβολίου σε παιδιά κάτω των 6 ετών κατέθεσε η Moderna

Κορονοϊός: Αίτηση για χρήση εμβολίου σε παιδιά κάτω των 6 ετών κατέθεσε η Moderna

Η φαρμακευτική εταιρία Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι ζήτησε από τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ να εγκρίνουν το εμβόλιο της κατά της Covid-19 για παιδιά κάτω των 6 ετών.

«Δεν υπάρχει κανένα άλλο εμβόλιο, καμία άλλη θεραπεία που να μπορούν να κάνουν αυτά τα μικρά παιδιά. Εάν κρίνουν ότι τα δεδομένα είναι επαρκή, νομίζω ότι από την άποψη της δημόσιας υγείας, το να τα προσφέρουμε σε αυτά τα παιδιά όσο το δυνατόν γρηγορότερα είναι το καλύτερο πράγμα», δήλωσε ο επικεφαλής ιατρικός διευθυντής της Moderna, Πολ Μπάρτον, σε συνέντευξή που παραχώρησε σχετικά με το εμβόλιο. Ο Μπάρτον δεν αποκάλυψε ωστόσο ένα χρονικό πλαίσιο για το πότε η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ (FDA) αναμένεται να εξετάσει το αίτημα αδειοδότησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αν λάβει την εξουσιοδότηση το εμβόλιο της Moderna θα γίνει το πρώτο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που εγκρίνεται για παιδιά κάτω των 5 ετών, καθώς το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech είναι εγκεκριμένο για παιδιά άνω των 5 ετών.

Υπενθυμίζεται πως η Moderna ανακοίνωσε πριν λίγες ημέρες ότι σκοπεύει το φθινόπωρο να διαθέσει εμβόλια που θα καλύπτουν και την παραλλαγή «Όμικρον».

Διαβάστε επίσης: Κορονοϊός: Αίτηση για χρήση εμβολίου σε παιδιά κάτω των 6 ετών κατέθεσε η Moderna

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter