Κορονοϊος: Ανησυχία από το ντόμινο κρουσμάτων στην Ευρώπη – Μειώνονται οι θάνατοι στην Κίνα

Κορονοϊος: Ανησυχία από το ντόμινο κρουσμάτων στην Ευρώπη –  Μειώνονται οι θάνατοι στην Κίνα

Παγκόσμια αγωνία και ανησυχία προκαλεί η εξάπλωση του κορονοϊού σε νέες χώρες όπως στην  Αυστρία, την Κροατία, τις Βρυξέλλες, την Ισπανία, την Αλγερία αλλά και την Νότια Ιταλία με τους νεκρούς στην γειτονική χώρα να έχουν φτάσει τους 11. 

Τα κρούσματα στην Ιταλία, ήδη έχουν αρχίσει να πολλαπλασιάζονται. Στην Αυστρία, ένα ζευγάρι από την Ιταλία που μένει στο Ίνσμπρουκ, επιβεβαιώθηκε ότι έχει προσβληθεί από τον κορονοϊό, ενώ σε καραντίνα τέθηκε και το ξενοδοχείο στο οποίο εργαζόταν ο ένας από τους δύο.

Την ίδια ώρα, ειδικοί λένε ότι το πιθανό εμβόλιο για τη νόσο, ενδέχεται να δοκιμαστεί σε ανθρώπους, μέσα στον επόμενο ενάμιση μήνα αλλά το νωρίτερο που θα μπορούσε να γίνει διαθέσιμο στο ευρύ κοινό το εμβόλιο, αφού ολοκληρωθούν οι κλινικές δοκιμές, είναι σε έναν με ενάμιση χρόνο.

Στην Ελβετία διαπιστώθηκε ένας άνδρας που διαμένει στο Ticino, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και ο οποίος είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο στις 15 Φεβρουαρίου.

Ένας άντρας στην Κροατία, που επέστρεψε πρόσφατα από την Ιταλία, αποτέλεσε το πρώτο κρούσμα στη χώρα του.

Στην Ισπανία, εντοπίστηκε ένας Ιταλός γιατρός που παραθέριζε στη χώρα της Ιβηρικής, ενώ εξετάζονται οπαδοί της Βαλένθια που ταξίδεψαν για τον αγώνα της ομάδας τους στην Ιταλία και επέστρεψαν με ύποπτα συμπτώματα.

Ένας άνδρας 47 ετών από την Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία είναι το 16ο κρούσμα του νέου κινεζικού κοροναϊού Covid-19 στην Γερμανία και το πρώτο στο συγκεκριμένο κρατίδιο. Όπως μεταδίδει η εφημερίδα BILD, ένα ζευγάρι από την περιοχή Χάινσμπεργκ προσήλθε στο νοσοκομείο με ύποπτα συμπτώματα. Ο άνδρας έχει βρεθεί ήδη θετικός στον ιό και νοσηλεύεται πλέον στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ντίσελντορφ, ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα των εξετάσεων της συζύγου του.

«Ύποπτη» θεωρείται και η περίπτωση ενός συγγενή του ζευγαριού από το Γκάιλενκίρχεν της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ο οποίος έχει τεθεί υπό ιατρική παρακολούθηση.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου του Χάινσμπεργκ Στέφαν Πους ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ότι σήμερα θα μείνουν κλειστά όλα τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί της περιοχής, ενώ κλειστές για το κοινό θα παραμείνουν και οι δημόσιες υπηρεσίες.

52 νέοι θάνατοι στην Κίνα

Οι κινεζικές υγειονομικές αρχές κατέγραψαν χθες Τρίτη 52 νέους θανάτους, με τον απολογισμό ωστόσο να είναι ο χαμηλότερος των τελευταίων τριών εβδομάδων, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Καταγράφηκαν 406 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα του COVID-19 στην ηπειρωτική Κίνα, πλην των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ως τα μεσάνυχτα της Τρίτης.

Ο συνολικός απολογισμός των θανάτων εξαιτίας της επιδημίας ανήλθε έτσι σε 2.715 ως τα μεσάνυχτα της 25ης Φεβρουαρίου, ενώ το σύνολο των κρουσμάτων έφθασε τα 78.064.

Όλοι οι νέοι θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Χουμπέι, επίκεντρο της κρίσης. Από τα νέα κρούσματα, στην επαρχία καταγράφηκαν τα 401. Τα σύνολα στη Χουμπέι ανέρχονται σε 2.615 νεκρούς εξαιτίας της επιδημίας και 65.187 επιβεβαιωμένα κρούσματα του ιού.

Ακόμη, η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας της Κίνας ανέφερε ότι 2.422 άνθρωποι αποθεραπεύτηκαν και βρήκαν από τα νοσοκομεία χθες, με το σύνολό τους να φθάνει τους 29.

Δύο νέα κρούσματα στο Κουβέιτ

Οι υγειονομικές αρχές του Κουβέιτ ανακοίνωσαν σήμερα Τετάρτη ότι κατέγραψαν άλλα δύο κρούσματα του κορονοϊού, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για ανθρώπους που επέστρεψαν στο εμιράτο από το Ιράν.

Τα νέα κρούσματα αυξάνουν το σύνολο των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον COVID-19 στο Κουβέιτ σε 11, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας.

Ένας νέος θάνατος και 169 νέα κρούσματα στη Νότια Κορέα

Στην Νότια Κορέα, οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν άλλον έναν θάνατο, τον ενδέκατο στη χώρα, και εντόπισαν 169 επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού, με το σύνολο των ανθρώπων που μολύνθηκαν να ανέρχεται πλέον σε 1.146.

Η Νότια Κορέα είναι εδώ και κάποιο καιρό η δεύτερη μεγαλύτερη εστία του COVID-19, ο οποίος εμφανίστηκε τον Δεκέμβριο στην πόλη Ουχάν, στην επαρχία Χουμπέι της κεντρικής Κίνας, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από τα νέα κρούσματα που επαληθεύτηκαν χθες Τρίτη, τα 134 εντοπίστηκαν στην πόλη Ντέγκου, όπου έχει την έδρα της μια χριστιανική αίρεση που συνδέεται με την εξάπλωση του ιού στη χώρα, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC).

Νέα κρούσματα σε Μπαχρέιν και Ταϊλάνδη

Οι αρχές του Μπαχρέιν ανακοίνωσαν σήμερα ότι ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κοροναϊού αυξήθηκε στα 26, μετά τον εντοπισμό τριών νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, όπως μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων BNA.

Τα τρία νέα κρούσματα αφορούν γυναίκες από το Μπαχρέιν που έφτασαν στο διεθνές αεροδρόμιο της Μανάμα από το Ιράν.

Εξάλλου και η Ταϊλάνδη κατέγραψε τρία νέα κρούσματα του covid-19, ανεβάζοντας σε 40 τον συνολικό αριθμό των ασθενών στη χώρα, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας. Όλοι οι νέοι ασθενείς είναι Ταϊλανδοί. Δύο εξ αυτών είχαν μόλις επιστρέψει από διακοπές στο νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας και ήρθαν σε επαφή με τον τρίτο.

Ελ Σαλβαδόρ: Απαγόρευσε την είσοδο σε επισκέπτες από Ιταλία και Νότια Κορέα

Οι αρχές του Ελ Σαλβαδόρ αποφάσισαν να απαγορεύσουν την είσοδο σε όλους τους αλλοδαπούς που φθάνουν στη χώρα από την Ιταλία και τη Νότια Κορέα για να αποτρέψουν την εξάπλωση του κορονοϊού, ανακοίνωσε χθες Τρίτη ο πρόεδρος της χώρας της κεντρικής Αμερικής, ο Ναγίμπ Μπουκέλε.

Οι πολίτες και οι διπλωμάτες του Σαλβαδόρ που επιστρέφουν από τις χώρες αυτές θα υποχρεώνονται να παραμένουν σε καραντίνα για τριάντα ημέρες, τόνισε ο Μπουκέλε σε ανάρτησή του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Δεν έχει καταγραφεί κανένα κρούσμα του κοροναϊού στην επικράτεια του Ελ Σαλβαδόρ μέχρι σήμερα.

Περιορισμούς ανακοίνωσαν Κουβέιτ, Φιλιππίνες και Καζακστάν

Παράλληλα, οι αρχές του Κουβέιτ απαγορεύουν τον ελλιμενισμό στα ξένα πλοία, πλην των πετρελαιοφόρων, που προέρχονται από αρκετές χώρες, αλλά και την αναχώρηση αυτών που βρίσκονται ήδη στη χώρα στην προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης της επιδημίας του νέου κορονοϊού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση με ημερομηνία 25 Φεβρουαρίου, η απαγόρευση αφορά πλοία που προέρχονται ή κατευθύνονται προς τη Νότια Κορέα, την Ιταλία, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη, την Ιαπωνία, την Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και το Ιράκ.

Από την απαγόρευση εξαιρούνται τα πετρελαιοφόρα.

Οι Φιλιππίνες από την πλευρά τους απαγόρευσαν σε ταξιδιώτες από την επαρχία Βόρειο Γκιεονγκσάνγκ της Νότιας Κορέας, που έχει πληγεί ιδιαίτερα από την επιδημία του covid-19, να εισέρχονται στη χώρα.

Τέλος το Καζακστάν σκοπεύει να αναστείλει όλες τις πτήσεις από και προς το Ιράν από την 1η Μαρτίου εξαιτίας της επιδημίας του νέου κορονοϊού. Επίσης οι αρχές της χώρας θα περιορίσουν τον αριθμό των πτήσεων από και προς τη Νότια Κορέα, μία ακόμη χώρα που έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον covid-19.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter