Κορονοϊός: Η πανδημική έξαρση στην Κίνα τρομάζει την Ευρώπη – Συστάσεις για μάσκα και τεστ στους ταξιδιώτες

Κορονοϊός: Η πανδημική έξαρση στην Κίνα τρομάζει την Ευρώπη – Συστάσεις για μάσκα και τεστ στους ταξιδιώτες

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής βρίσκεται τις τελευταίες εβδομάδες η Ευρώπη, ελέω της νέας έξαρσης κρουσμάτων κορονοϊού στην Κίνα. Ο Μηχανισμός Αντιμετώπισης Κρίσεων της ΕΕ συνεδρίασε την Τετάρτη ανακοινώνοντας την πρώτη δέσμη συστάσεων, με στόχο να λειτουργήσουν ως γραμμή άμυνας για να αποκοπεί η πιθανότητα να εξαπλωθεί εκ νέου, σε ραγδαίους ρυθμούς, η πανδημία στη «γηραιά ήπειρο». Συγκεκριμένα, η ΕΕ αποφάσισε υπέρ των συστάσεων για χρήση μάσκας και διεξαγωγή τεστ 48 ωρών για όλους όσοι ταξιδεύουν από την Κίνα.

Το Πεκίνο είχε ήδη προειδοποιήσει με αντίμετρα σε περίπτωση που οι Βρυξέλλες προχωρήσουν στη λήψη περιοριστικών μέτρων, με την κινεζική κυβέρνηση να αποφεύγει τη δημοσιοποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε πληρότητα. Την ίδια ώρα, στα social media κυκλοφορούν εικόνες από τα νοσοκομεία των μεγαλουπόλεων της Κίνας στα οποία επικρατούν εικόνες που θυμίζουν τις αντίστοιχες του 2020, την πρώτη χρονιά εξάπλωσης του κορονοϊού.

Πλην της ΕΕ, ιδιαίτερη ανησυχία για την κατάσταση στην Κίνα έχει εκφράσει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Η κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων στη χώρα οδήγησε τον επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγέσους να απευθύνει κάλεσμα προς την κυβέρνηση Τζινπίνγκ ώστε να παρέχει γρήγορα και τακτικά τα στοιχεία τόσο για τις νοσηλείες όσο και για τους θανάτους από Covid-19.

«Οι αριθμοί που δημοσιεύονται στην Κίνα δεν αντιπροσωπεύουν τον πραγματικό αντίκτυπο της νόσου», επεσήμανε ο Μάικ Ράιαν, διευθυντής της Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων του ΠΟΥ, ενώ κλιμάκιο του ΟΗΕ θα συναντηθεί την Πέμπτη εκ νέου με τους επικεφαλής των υγειονομικών υπηρεσιών της Κίνας ώστε να λάβει νέα ενημέρωση για την κατάσταση που επικρατεί σε επιδημιολογικό επίπεδο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter