Κορονοϊός: Κατά παρέκκλιση προσλήψεις στους δήμους με τετράμηνες συμβάσεις

Κορονοϊός: Κατά παρέκκλιση προσλήψεις στους δήμους με τετράμηνες συμβάσεις

Ενεργοποιούν οι δήμοι τη δυνατότητα τους να προσλάβουν εργαζόμενους με τετράμηνες συμβάσεις για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών λόγω του κορονοϊού, κατά παρέκκλιση περιορισμών που ίσχυαν για προλήψεις μέχρι τώρα.

Ήδη, ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στην πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, 400 ατόμων, χρονικής διάρκειας τεσσάρων μηνών, διαφόρων ειδικοτήτων προκειμένου να καλύψει έκτακτες ανάγκες στο πλαίσιο του περιορισμού της διασποράς της λοίμωξης COVID-19.

Ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης έσπευσε να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που έδωσε η κυβέρνηση, εννοείται για πρόσληψη συμβασιούχων και όχι μόνιμου προσωπικού, παρά τα κενά που υπάρχουν για κάλυψη πάγιων και διαρκών αναγκών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοιδιοίκησης. Άλλωστε, μόλις πριν από λίγες ημέρες, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, σε συνέντευξη τύπου (18.3.2020), είχε δώσει το …σήμα, σημειώνοντας ότι πλέον οι δήμοι έχουν δικαίωμα να προσλάβουν κατά παρέκκλιση υπαλλήλους για τέσσερις μήνες, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Διαβάστε επίσης: Δήμος Αθηναίων: Αυτά τα πιστοποιητικά παρέχονται πλέον ηλεκτρονικά

Έτσι, το μεσημέρι της Τρίτης ο δήμαρχος Αθηναίων υπέγραψε και εξέδωσε, κατ΄επείγουσα διακήρυξη πρόσληψης 400 ατόμων για θέσεις έκτακτου προσωπικού (Α.Η.Π.: 067586/24-03-2020). Οι θέσεις προς κάλυψη είναι διαφόρων ειδικοτήτων, όπως : νοσηλευτών/τριών (24 ΠΕ και 21 ΤΕ), πληροφορικής (2), κοινωνιολόγων (4), κοινωνικών λειτουργών (37), επισκεπτών υγείας (6), εποπτών υγείας (4), διοικητικού/οικονομικού ΤΕ (4), διοικητικού ΠΕ (4), εποπτών δημόσιας υγείας (4), ηλεκτρολόγων-εναερίτες (12), οδηγών φορτηγών, γερανοφόρων κ.ά.(85), χειριστών σαρώθρου και σκαπτικών (21), εργατών/τριών γενικών καθηκόντων (44) , εργατών κοιμητηρίων (20), καθαριστών/στριών (10), φυλάκων (22).

Οι υποψήφιοι όλων των ειδικοτήτων πρέπει να είναι ηλικίας από 18 έως 65 ετών.

Η σειρά κατάταξης των υποψηφίων που διαθέτουν τα τυπικά προσόντα όπως ορίζονται στη διακήρυξη πρόσληψης, καθορίζεται με βάση το χρόνο ανεργίας. Το χρονικό διάστημα μοριοδότησης ανεργίας είναι από 4 έως 12 μήνες και αναλόγως έχει καθοριστεί η βαθμολόγηση του κριτηρίου ανεργίας. Υποψήφιοι που δεν διαθέτουν το βαθμολογούμενο κριτήριο της ανεργίας, καταθέτουν μόνο τα απαιτούμενα τυπικά προσόντα της θέσης που επιλέγουν.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση με όλα τα ζητούμενα στοιχεία, και να την υποβάλουν μαζί με αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας και με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και συγκεκριμένα στο e-mail soxproslipsi@athens.gr (αποκλειστικά και μόνο για αιτήσεις και δικαιολογητικά χωρίς τη δυνατότητα απαντήσεων σε πιθανά ερωτήματα), από 26/03/2020 έως και 30/03/2020.

Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει μία μόνο αίτηση και για θέσεις μίας μόνο κατηγορίας προσωπικού (ΠΕ ή ΤΕ ή ΔΕ ή ΥΕ). Η συσσώρευση θέσεων διαφορετικών κατηγοριών σε μία ή περισσότερες αιτήσεις συνεπάγεται αυτοδικαίως σε κάθε περίπτωση ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία. Κατ’ εξαίρεση, σώρευση θέσεων δύο κατηγοριών και συγκεκριμένα κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ επιτρέπεται μόνο όταν στην ανακοίνωση προβλέπονται τόσο θέσεις κατηγορίας ΔΕ που μπορεί να καλυφθούν επικουρικώς με εμπειρία και τίτλο υποχρεωτικής εκπαίδευσης όσο και θέσεις κατηγορίας ΥΕ. Στην περίπτωση αυτή ο υποψήφιος της ΥΕ κατηγορίας θα χρησιμοποιήσει μία μόνο αίτηση στην οποία θα αναγράψει κατά σειρά προτίμησης το σύνολο των θέσεων (κατηγοριών ΔΕ και ΥΕ) που επιδιώκει.

Αφού γίνει η επεξεργασία των αιτήσεων θα γίνει κατάταξη των υποψηφίων ανά ειδικότητα σύμφωνα με τα απαραίτητα τυπικά προσόντα και βάσει του κριτηρίου της ανεργίας (εφόσον διαθέτουν).

Στην περίπτωση ισοβαθμίας υποψηφίων, στους πίνακες κατάταξης, για θέσεις που τυχόν υπολείπονται για τη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμού ανά ειδικότητα, η σειρά μεταξύ των υποψηφίων καθορίζεται με δημόσια κλήρωση.

Μετά την κατάρτιση των πινάκων, η υπηρεσία μας θα αναρτήσει, τους πίνακες κατάταξης των υποψηφίων στη διαδικτυακή πύλη (www.cityofathens.gr).

Ο Δήμος Αθηναίων θα προσλάβει το προσωπικό με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου μετά την κατάρτιση των πινάκων κατάταξης των υποψηφίων.

Προσληφθέντες οι οποίοι αποχωρούν πριν από τη λήξη της σύμβασής τους, αντικαθίστανται με άλλους από τους εγγεγραμμένους και διαθέσιμους στον πίνακα της οικείας ειδικότητας, κατά τη σειρά εγγραφής τους σε αυτόν.

Σε κάθε περίπτωση, οι υποψήφιοι που προσλαμβάνονται λόγω αντικατάστασης αποχωρούντων υποψηφίων, απασχολούνται για το υπολειπόμενο, κατά περίπτωση, χρονικό διάστημα και μέχρι συμπληρώσεως της εγκεκριμένης διάρκειας της σύμβασης εργασίας ορισμένου χρόνου.

https://www.documentonews.gr/filegrid/2020/03/24/5e79fd43825e6347220922a2.pdf

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter