Κορονοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ και χρήση μάσκας οι ταξιδιώτες από Κίνα στην Ελλάδα

Κορονοϊός: Μόνο με αρνητικό τεστ και χρήση μάσκας οι ταξιδιώτες από Κίνα στην Ελλάδα

Αποκλειστικά με αρνητικό μοριακό ή rapid τεστ για κορονοϊό θα μπορούν να εισέρχονται στην Ελλάδα  οι ταξιδιώτες από την Κίνα, σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία (ΝΟΤΑΜ) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, ακολουθώντας το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών χωρών.

Ειδικότερα, η NOTAM, που απέκτησε από τις 15 Ιανουαρίου 2023 και θα ισχύει έως την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 06:00 το πρωί προβλέπει τα εξής:

Με αρνητικό τεστ η είσοδος στην Ελλάδα ανεξαρτήτως υπηκοότητας για όλους τους ταξιδιώτες με απευθείας πτήσεις από την Κίνα.

Ειδικότερα, η είσοδος των ταξιδιωτών ανεξαρτήτως υπηκοότητας που προέρχονται από την Κίνα με απευθείας πτήσεις επιτρέπεται να διαγνωσθούν αρνητικοί σε τεστ με τη μέθοδο PCR εντός σαράντα οκτώ (48) ωρών ή εναλλακτικών να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί σε rapid test εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την επιβίβασή τους για την Ελλάδα.

Όλοι οι ταξιδιώτες από την Κίνα υποχρεούνται στη χρήση μάσκας υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95 ή KN95) τόσο κατά τη διάρκεια της πτήσης όσο και κατά τη διάρκεια παραμονής τους στο αεροδρόμιο.

Τα μέτρα για είσοδο στην Ελλάδα που τους ταξιδιώτες από την Κίνα ισχύουν για ανηλίκους (παιδιά) από πέντε (5) ετών και άνω.

Οι αεροπορικές εταιρείες υποχρεούνται στον έλεγχο του ταξιδιώτη πριν από την επιβίβασή του, ώστε να επιβεβαιωθεί ότι φέρει τα απαραίτητα έγγραφα και σε περίπτωση παραβίασης έχουν την υποχρέωση επαναπατρισμού του επιβάτη με την ευθύνη και την έξοδό τους.

Τα παραπάνω απαραίτητα έγγραφα εισόδου (αρνητικά αποτελέσματα τεστ) επιδεικνύονται από τους ταξιδιώτες κατά την εγγραφή τους στην Ελλάδα και στο προσωπικό Ελληνικής Αστυνομίας, εφόσον ζητηθούν, για έλεγχο εγκυρότητας και πληρότητας.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Σύσταση της ΕΕ για αρνητικό τεστ 48 ωρών και χρήση μάσκας στους ταξιδιώτες από Κίνα

Σαρώνει ο κορονοϊός: Στην Ελλάδα η παραλλαγή «Κράκεν» – 146 νεκροί σε μία εβδομάδα

Κορονοϊός: Τη χρήση μάσκας σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων συστήνει ο ΠΟΥ

Κορονοϊός: Η πανδημική έξαρση στην Κίνα τρομάζει την Ευρώπη – Συστάσεις για μάσκα και τεστ στους ταξιδιώτες

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter