Κορονοϊός: Τη χρήση μάσκας σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων συστήνει ο ΠΟΥ

Κορονοϊός: Τη χρήση μάσκας σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων συστήνει ο ΠΟΥ

Το ενδεχόμενο να συστήσουν στους επιβάτες να φορούν προστατευτικές μάσκες σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων για να αντιμετωπίσουν την πιο πρόσφατη υποπαραλλαγή της Όμικρον του κορονοϊού, δεδομένης της ταχείας εξάπλωσής της στις ΗΠΑ, θα πρέπει να εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές όλων των αρχών, σύμφωνα με αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

«Θα πρέπει να γίνεται σύσταση στους επιβάτες να φορούν μάσκες σε χώρους υψηλού κινδύνου, όπως σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων», δήλωσε συγκεκριμένα η υψηλόβαθμη αξιωματούχος έκτακτης ανάγκης του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Καθρίν Σμόλγουντ, προσθέτοντας πως «αυτή θα πρέπει να είναι μια σύσταση που εκδίδεται σε επιβάτες που φτάνουν από οπουδήποτε όπου υπάρχει εκτεταμένη μετάδοση της Covid-19».

«Οι χώρες πρέπει να εξετάσουν τη βάση αποδεικτικών στοιχείων για τεστ πριν από την αναχώρηση», πρόσθεσε η Σμόλγουντ, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να μην επικεντρωθεί αυτό αποκλειστικά σε μια συγκεκριμένη γεωγραφική περιοχή.

«Αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΠΟΥ συστήνει τεστ για επιβάτες που προέρχονται από τις ΗΠΑ σε αυτό το στάδιο» διευκρίνισε ωστόσο η Σμόλγουντ.

«Η παρούσα αύξηση στην Κίνα δεν θα πρέπει να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επιδημιολογική κατάσταση της Covid-19 στην ευρωπαϊκή ζώνη», δήλωσε από πλευράς του ο διευθυντής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Χανς Κλούγκε κατά τη διάρκεια online συνέντευξης Τύπου, καλώντας τις χώρες της Ευρώπης να λάβουν μέτρα «αναλογικά» που «δεν θα εισάγουν καθεστώς διακρίσεων» κατά των ταξιδιωτών που προέρχονται από την Κίνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παρέμβαση των αξιωματούχων του ΠΟΥ έρχεται λίγες ημέρες αφότου οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατέληξαν σε συμφωνία για την επιβολή συντονισμένων μέτρων για τη διαχείριση των ταξιδιωτών από την Κίνα.

Διαβάστε επίσης:

Κορονοϊός: Παγκόσμια ανησυχία για την πιο μεταδοτική υποπαραλλαγή – Φόβοι για νέο στέλεχος

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter