Κορονοϊός: Προς νέα άρση μέτρων με πέταγμα της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους παρά τους φόβους των ειδικών

Κορονοϊός: Προς νέα άρση μέτρων με πέταγμα της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους παρά τους φόβους των ειδικών

Η κυβέρνηση έχει δώσει εδώ και καιρό το σήμα για επιστροφή στην κανονικότητα με άρση κάθε μέτρου που να θυμίζει πως μια πανδημία εξακολουθεί να υπάρχει, παρά το γεγονός πως τα νούμερα από τις καθημερινές ενημερώσεις του ΕΟΔΥ συνεχίζουν να μην είναι αισιόδοξα.

Η επιτροπή των ειδικών συνεδριάζει και πάλι σήμερα και όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμη να καταργήσει ένα ακόμα μέτρο προστασίας, τη χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, δε φαίνονται όλοι επιστήμονες θετικοί στην κατάργηση του συγκεκριμένου μέτρου. Η  χαλάρωση που δημιουργείται και το σήμα που δίνει η κυβέρνηση πως η πανδημία έχει σχεδόν τελειώσει φοβίζει τους ειδικούς.

«Έχουμε ένα υψηλό επίπεδο διασποράς ακόμα και η πτώση γίνεται με αργούς ρυθμούς. Έχουμε πέσει κατά περίπου 1000 κρούσματα ανά 7-10 ημέρες. Αν κάνετε την αναλογία για να φτάσουμε στα 9.000 χρειαζόμαστε 6 εβδομάδες» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στο ΣΚΑΙ το πρωί της Τετάρτης, ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Όσον αφορά τη χρήση της μάσκας τόνισε ότι η απόφαση για να μπει τέλος στη χρήση της σε εξωτερικούς χώρους θα ήταν πρόωρη: «Προς τα εκεί πηγαίνουμε αλλά νομίζω ότι αυτό θα ήταν λίγο πρόωρο αυτή τη στιγμή» είπε.

«Είναι δυναμικό φαινόμενο αυτή η πανδημία, προφανώς μπορεί να μας επιφυλάσσει κι άλλο κύμα. Δεν έχουμε τελειώσει, η πτώση που βλέπετε γίνεται με πολύ χαμηλούς ρυθμούς. Για να αφήσουμε πίσω τον ιό πρέπει να εφαρμόσουμε προληπτικές άμυνες.Είναι σημαντικό να συνεχιστεί ο εμβολιασμός και να γίνεται απολύμανση του αέρα» κατέληξε.

Παράλληλα, στη σημερινή συνεδρίαση των ειδικών επιστημόνων αναμένεται να συζητηθεί και η πιθανότητα διεύρυνσης στη χωρητικότητα καταστημάτων, αλλά και η αναθεώρηση τουριστικών πρωτοκόλλων ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter