Κεχαγιά: Η κυβέρνηση υποχωρεί και απλά παρακολουθεί τις τουρκικές προκλήσεις

Κεχαγιά: Η κυβέρνηση υποχωρεί και απλά παρακολουθεί τις τουρκικές προκλήσεις

«Ισχύει η διακήρυξη των Αθηνών; Γιατί, από το διάστημα που υπεγράφη η ως τώρα, τουλάχιστον σε προφορικό επίπεδο, έχουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση προκλήσεις από την τουρκική πλευρά» σημείωσε στο MEGA η Βούλα Κεχαγιά, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση για την εξωτερική της πολιτική.

«Ακούμε συνέχεια για την αποφασιστική στάση της κυβέρνησης, αλλά αποφασιστική στάση δεν βλέπουμε στην πράξη. Ισχύουν οι εθνικές κόκκινες γραμμές; Τίθενται ζητήματα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου; Τα βάζει αυτά η Άγκυρα; Με τι ατζέντα πηγαίνουμε; Θα πάμε μόνο για τη φωτογραφία της στιγμής και μια χειραψία του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν; Έχουν προχωρήσει οι συνομιλίες και σε τι επίπεδο;» αναρωτήθηκε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε:

«Όταν δείχνουμε αυτήν την υποχωρητικότητα και απλά παρακολουθούμε, ενώ γνωρίζουμε τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί, κάτι το οποίο είχε προαναγγελθεί και επισημοποιήθηκε χθες, τι άλλο μπορούμε να περιμένουμε;».

Υπενθυμίζεται πως χθες ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήρισε «ξεθωριασμένες» και «ευέλικτες» τις «κόκκινες γραμμές» της κυβέρνησης στα εθνικά ζητήματα, με αφορμή την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών στην απόφαση της Τουρκίας να μετατρέψει σε τζαμί τη Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε περισσότερα: ΣΥΡΙΖΑ για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: Ξεθωριασμένες οι κόκκινες γραμμές του Μητσοτάκη




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter