Κορονοϊός: Ξεκινούν στην Ελλάδα οι κλινικές δοκιμές για το ισραηλινό πειραματικό φάρμακο

Κορονοϊός: Ξεκινούν στην Ελλάδα οι κλινικές δοκιμές για το ισραηλινό πειραματικό φάρμακο

Συνάντηση με τον Ισραηλινό καθηγητή Ιατρικής, Ναντίρ Αρμπέρ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για θεραπεία απέναντι στον νέο κορoνοϊό που αναπτύσσεται στο Ιατρικό Κέντρο Ichilov του Τελ Αβίβ, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι κλινικές δοκιμές του πειραματικού ισραηλινού φαρμάκου COVID-19 θα πραγματοποιηθούν σε τρία ιατρικά Τμήματα Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων – δύο στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» και ένα στο ΠΓΝ «Αττικόν».

Η σημερινή συνάντηση αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό ομόλογό του κατά την επίσκεψή του στις 8 Φεβρουαρίου στην Ιερουσαλήμ, την οποία ακολούθησε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, που ήταν παρών σήμερα, και του κ. Αρμπέρ.

Όπως είπε ο καθηγητής, «πρόκειται για μια νέα μελέτη η οποία αξιοποιεί μια νέα μέθοδο μεταφοράς ενός νέου φαρμάκου, που βασίζεται στα εξωσώματα, νανοσωματίδια που συμμετέχουν στις διακυτταρικές διεργασίες» και υπογράμμισε ότι «είναι μια πολλά υποσχόμενη μέθοδος βάσει των όσων προκύπτουν από τις κλινικές δοκιμές στο Ισραήλ. Προχωρούμε στη διεξαγωγή κλινικής μελέτης δεύτερης Φάσης, εδώ στην Ελλάδα, στο πλαίσιο της οποίας θα αξιολογήσουμε παραμέτρους όπως η ασφάλεια, η δοσολογία και η αποτελεσματικότητα».

«Βάσει των αποτελεσμάτων αυτής της μελέτης Φάσης 2 ελπίζουμε να ακολουθήσει η μεγάλη μελέτη Φάσης 3 σε διεθνές επίπεδο, υπό το συντονισμό του Καθηγητή κ. Αρμπέρ, ο οποίος είναι ο ερευνητής που ξεκίνησε με αυτήν την πρωτοπόρα ιδέα και είναι πίσω από την εφεύρεση» ανέφερε ακόμη ο Σωτ. Τσιόδρας.

«Θα πρέπει να μείνουμε ταπεινοί και μετριόφρονες – αλλά είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι» τόνισε από την πλευρά του ο Ισραηλινός καθηγητής Ναντίρ Αρμπέρ. Όπως είπε, ήρθε στην Ελλάδα αυτοπροσώπως προκειμένου να δει ιδίοις όμμασι αρχικά τους ανθρώπους και στη συνέχεια τις εγκαταστάσεις. «Μιλάμε για εξαιρετικούς γιατρούς και ανθρώπους που ενέπνευσαν την εμπιστοσύνη μου. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό» υπογράμμισε.

Τι είναι και σε ποιους θα χορηγείται το EXO-CD24

Το ΕΧΟ-CD24 είναι ένα εισπνεόμενο φάρμακο που δρα απευθείας στους πνεύμονες και καταπολεμά τη λεγόμενη «καταιγίδα κυτταροκινών», δηλαδή τη δυνητικά επικίνδυνη ανοσιακή αντίδραση του οργανισμού στη λοίμωξη. Η καταιγίδα κυτταροκινών θεωρείται υπεύθυνη για τη ραγδαία επιδείνωση που παρουσιάζουν πολλοί ασθενείς με Covid-19 και καταλήγουν να χάσουν τη ζωή τους.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της ελληνικής κλινικής μελέτης, το EXO-CD24 αναμένεται χορηγείται σε όλους τους νοσηλευόμενους ασθενείς με ενδιάμεσης βαρύτητας λοίμωξη Covid-19.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter