Κύκλωμα κοκαΐνης: Στη φυλακή οι δέκα συλληφθέντες – Ανάμεσά τους και οι Λιμενικοί

Κύκλωμα κοκαΐνης: Στη φυλακή οι δέκα συλληφθέντες – Ανάμεσά τους και οι Λιμενικοί

Προφυλακίστηκαν, μετά τις απολογίες τους, οι 10 κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών στο οποίο φέρονται να εμπλέκονται και δύο λιμενικοί.

Οι λιμενικοί που υπηρετούσαν στην ασφάλεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά μαζί με τρεις έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού και άλλους 8 συνεργούς, άνδρες και γυναίκες, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση και διακινούσαν κατασχεμένη κοκαΐνη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εμπλέκονται άλλα τρία άτομα που βρίσκονται ήδη στη φυλακή για άλλα αδικήματα, ανεβάζοντας τον αριθμό των εμπλεκομένων συνολικά στους 13.

Σύμφωνα με την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας ο κατώτερος αξιωματικός του λιμενικού σώματος αποτελούσε ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες που είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν.

Εξάλλου ο ανώτερος αξιωματικός του λιμενικού με το βαθμό του πλωτάρχη παρείχε εκ της θέσης του την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης.

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης ήταν μια 71χρονη έγκλειστη σε κατάστημα κράτησης η οποία ήταν επιφορτισμένη με την υλοποίηση όλου του επιχειρησιακού σκέλους.

Σημειώνεται ότι για την υπόθεση διενεργήθηκε αυτοψία στο χώρο αποθήκευσης των κατασχεμένων ναρκωτικών ουσιών στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά όπου διαπιστώθηκε ότι σε τρεις συνολικά υποθέσεις όπου κατασχέθηκαν ναρκωτικές ουσίες σε σάκους, αυτοί έφεραν παραβιασμένη σφραγίδα παρότι το περιεχόμενό τους είχε καταμετρηθεί από το Γενικό Χημείο του Κράτους και είχε σφραγιστεί.

Υπολογίζεται ότι κατά τη διερευνώμενη περίοδο η εγκληματική οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον 14.500 γραμμάρια κοκαΐνης ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη ανέρχεται σε 1.232.000 ευρώ.

Η αποθήκη της σπείρας

Με κόλλα πλακιδίων αντικαθιστούσε την κοκαΐνη που έκλεβε από την αποθήκη του Λιμενικού, όπου τοποθετούνται τα κατασχεμένα ναρκωτικά, ο αξιωματικός του Λιμενικού με το προσωνύμιο «ανιψιός», ο οποίος συνελήφθη μαζί με εννιά ακόμα άτομα για την πολύκροτη υπόθεση που έπεσε σαν «βόμβα» στους κόλπους του υπουργείου Ναυτιλίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis, εξεταζόμενος από τους αστυνομικούς του Εσωτερικών Υποθέσεων ο αξιωματικός του Λιμενικού παραδέχτηκε ότι αφαίρεσε πλακίδια κοκαΐνης από τσουβάλι με ναρκωτικά που είχε κατασχεθεί. Όπως είπε, τα τρία πλακίδια τα διατήρησε αυτούσια, ενώ τα άλλα τα νόθευσε με σόδα μέσα στο σπίτι του, δημιουργώντας τα επιπλέον πακέτα που κατασχέθηκαν στην κατοχή του κατά τη σύλληψή του.

Ακόμη, φέρεται να πρόσθεσε μέσα στο τσουβάλι ποσότητα κόλλας πλακιδίων σε σκόνη, ούτως ώστε να μη βγαίνει λιποβαρές και κανείς να μην καταλάβει την κλοπή των ναρκωτικών. Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τα έγγραφα που έχει συντάξει το Εσωτερικών Υποθέσεων, το συγκεκριμένο τσουβάλι επρόκειτο να αποσταλεί για νόμιμη καύση τις προσεχείς ημέρες.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, οχήματα και χώρους εργασίας, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 5 αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες περιέχουσες ναρκωτική ουσία κοκαΐνης συνολικού μεικτού βάρους 2.512 γραμμαρίων,
  • 6 ζυγαριές ακριβείας,
  • κινητά τηλέφωνα,
  • πλήθος καρτών SIM,
  • κλειδί αυτοκινήτου,
  • διάφορα αθλητικά ρούχα,
  • διάφορα κλειδιά της δίκυκλης μοτοσικλέτας,
  • γραμμάτιο είσπραξης (κατάθεση σε λογαριασμό),
  • τσαντάκι μέσης μάρκας,
  • ποσότητα κοκαΐνης βάρους περίπου 289 γραμμαρίων,
  • ποσότητα κάνναβης περίπου 78 γραμμαρίων,
  • ποσότητα ναρκωτικής ουσίας κάνναβης συνολικού βάρους περίπου 18 γραμμαρίων,
  • ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ηρωίνης βάρους 2 γραμμαρίων και
  • συσκευασία με ναρκωτική ουσία κοκαΐνη, συνολικού βάρους 28 γραμμαρίων,
  • γεμιστήρας και 91 φυσίγγια,
  • το συνολικό χρηματικό ποσό των 5.780 ευρώ,
  • πλήθος φυσιγγίων πυροβόλου όπλου,
  • 2 σιδερογροθιές, μαχαίρι, 2 πτυσσόμενες ράβδοι-γκλοπ και σουγιάς,
  • πλήθος ταυτοτήτων αλλοδαπών υπηκόων και
  • σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις για χρηματικές συναλλαγές σχετικά με ναρκωτικές ουσίες,
  • Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως προϊόν νομιμοποίησης εσόδων που προέρχονται από την πώληση ναρκωτικών και δίκυκλη μοτοσικλέτα, ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και η πινακίδα κυκλοφορίας και άδεια κυκλοφορίας του.

Η αρχηγός του κυκλώματος

Αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης είναι 71χρονη που είχε τα προσωνύμια «θεία» και «χοντρούλα».

Η ηλικιωμένη είναι έγκλειστη στις γυναικείες φυλακές Κορυδαλλού από όπου έδινε τις εντολές και όλα τα μέλη του κυκλώματος πειθαρχούσαν. Λάμβανε υψηλότατα μέτρα αυτοπροστασίας, καθώς συνομιλούσε με τους συνεργούς της χρησιμοποιώντας συνθηματικά και προσωνύμια, ενώ μιλούσε κατά βάση από τα καρτοτηλέφωνα των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού. Φέρεται επίσης να είχε φροντίσει για την απαραίτητη υποδομή της οργάνωσης, παρέχοντας χώρο – καβάτζα στο Κερατσίνι, ενώ ταυτόχρονα είχε αναπτύξει το δίκτυο από την αρχική προμήθεια μέχρι την τελική πώληση των ναρκωτικών ουσιών. Τα κέρδη της οργάνωσης μοιράζονταν στα υπόλοιπα μέλη μόνο καθ’ υπόδειξη της και αφού πρώτα καθόριζε το μερίδιο που αναλογεί στον καθένα. Διαθέτει πλούσιο ποινικό παρελθόν στη διάπραξη παρόμοιων εγκληματικών πράξεων, γεγονός που καταδεικνύεται και από τον επαγγελματικό σχεδιασμό των παράνομων ενεργειών της οργάνωσης.

Ως «ζωτικό» μέλος του κυκλώματος χαρακτηρίζεται ο σημαιοφόρος του Λ.Σ., ο οποίος ήταν επιφορτισμένος με το ρόλο του βασικού προμηθευτή των ναρκωτικών. Το ψευδώνυμό του συγκεκριμένου αξιωματικού του Λιμενικού ήταν «ανιψιός».

Λόγω της ιδιότητας του, καθώς υπηρετούσε σε επιχειρησιακό τμήμα του Λιμενικού Σώματος, κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες, οι οποίες είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν, ενώ εκτιμάται βάσιμα ότι προέρχονταν από τις ναρκωτικές ουσίες που φυλάσσονταν στην αποθήκη της υπηρεσίας του και προορίζονταν για καύση. Με τον τρόπο αυτό, αναλαμβάνοντας δηλαδή αποκλειστικά προσωπικό ρίσκο και χωρίς να καταβάλει το παραμικρό αντίτιμο για την προμήθεια των ναρκωτικών ουσιών, εξασφάλιζε στην οργάνωση το μηδενικό κόστος της ναρκωτικής ουσίας, έχοντας ως αντίκτυπο τα τεράστια περιθώρια κέρδους που είχαν από την μεταπώληση της στους τελικούς διακινητές. Το γεγονός αυτό, προφανώς, εξασφάλιζε στον ίδιο πολύ μεγάλο μερίδιο από τα κέρδη του κυκλώματος. Λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα, χρησιμοποιώντας τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ανύπαρκτους αλλοδαπούς, ενώ παρατηρήθηκε ότι, κατά κύριο λόγο, χρησιμοποιούσε άλλη τηλεφωνική σύνδεση για τις επικοινωνίες του με την αρχηγό και άλλη για της επικοινωνίες του με άλλα μέλη.

Όταν οι αστυνομικοί τον περικύκλωσαν για να τον ακινητοποιήσουν τότε εκείνος αντιστάθηκε σθεναρά. Πάνω του βρέθηκε σακίδιο πλάτης με πλάκες από κοκαΐνη. Όσον αφορά στον ανώτερο αξιωματικό του Λιμενικού που επίσης κατηγορείται για την υπόθεση, φέρεται ως το πρόσωπο που παρείχε εκ της θέσεως του την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενο του και βασικό προμηθευτή της Εγκληματικής Οργάνωσης, σημαιοφόρο του Λιμενικού.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter