Κύπελλο Ελλάδας: Επιστροφή σε τελικό μετά από 8 χρόνια ο Παναθηναϊκός (2-0 τη Λαμία)

Κύπελλο Ελλάδας: Επιστροφή σε τελικό μετά από 8 χρόνια ο Παναθηναϊκός (2-0 τη Λαμία)

Ο Παναθηναϊκός σφράγισε σήμερα (27/4) την πρόκριση του για 30η φορά στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (21/5, ΟΑΚΑ) μετά τη νίκη του 2-0 στη Λαμία απέναντι στην ομάδα της Φθιώτιδας (οι «πράσινοι» είχαν νικήσει και στο πρώτο ματς 1-0). Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει σε τελικό μετά από 8 χρόνια (2014), όπου μάλιστα είχε κατακτήσει το τρόπαιο (4-1 τον ΠΑΟΚ στο Ολυμπιακό στάδιο).

Στο πρώτο μέρος το ματς δεν είχε ρυθμό με τον Παναθηναϊκό να έχει δύο καλές ευκαιρίες για γκολ στο πρώτο 15λεπτο και τις δύο με τον Παλάσιος και την Λαμία να έχει κλείσει τους χώρους στους «πράσινους» που δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν. Κι ενώ οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο του αγώνα, ήρθε στο 42’ ένα σοβαρό ατομικό λάθος από τον Τζανετόπουλο που έδωσε την ευκαιρία στον Ιωαννίδη να ανοίξει το σκορ (0-1) κόντρα στη ροή του ματς και τελειώνοντας ουσιαστικά την υπόθεση πρόκριση.

Το β’ μέρος ήταν περισσότερο διαδικαστικό αφού η Λαμία έπρεπε να πετύχει τρία γκολ για να πάρει εκείνη το εισιτήριο της πρόκρισης στον τελικό. Ετσι, ο Παναθηναϊκός έκανε και οικονομία δυνάμεων ενόψει του αγώνα των πλέι οφ με τον Αρη την ερχόμενη Κυριακή. Μάλιστα στο 58’ ο Παλάσιος με πλασέ από ασίστ του Βιγιαφάνιες έκανε το 0-2 και καθάρισε μια και καλή το ματς. Η Λαμία πέτυχε γκολ με τον Μπανγκουρά στο 61’ αλλά ακυρώθηκε σωστά από το VAR ως όφσαιντ του σκόρερ.

Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικά αν και χάθηκαν δύο καλές ευκαιρίες από τους Μπανγκουρά (78’) και Καρλίτος (85’).

Ο Σκωτσέζος διαιτητής Μάντεν “κιτρίνισε” τον Ταϊρόν.

ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Λούκας, Μπεχαράνο (86’ Γκέντζογλου), Τζανδάρης, Προβυδάκης, Σαραμαντάς, Ταϊρόν (68’ Νούνιες), Ελευθεριάδης (57’ Μπανγκουρά, 86’ Μανουσάκης), Μανούσος (68’ Καραμάνος).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ, Βέλεθ (69’ Σάντσες), Σένκεφελντ, Πέρεθ (72’ Αλεξανδρόπουλος), Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, Αϊτόρ (63’ Βιτάλ), Παλάσιος (69’ Μαουρίσιο), Ιωαννίδης (63’ Καρλίτος).

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter