Κυρία πρόεδρε του Αρείου Πάγου γνωρίζατε την απόφαση για τη Novartis από τις 26 Ιουνίου και παραπληροφορούσατε;

Κυρία πρόεδρε του Αρείου Πάγου γνωρίζατε την απόφαση για τη Novartis από τις 26 Ιουνίου και παραπληροφορούσατε;

Σοβαρό θέμα έχει δημιουργηθεί με την πρόεδρο του Αρείου Πάγου κυρία Μαρία Γεωργίου μετά τις καταγγελίες της δημοσιογράφου της «Καθημερινής» και του ΣΚΑΙ Ιωάννας Μάνδρου ότι Ανώτατοι λειτουργοί του Αρείου Πάγου τους παραπληροφόρησαν το βράδυ της προηγούμενης Πέμπτης αναφορικά με την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου για την υπόθεση Novartis.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Novartis – Μάνδρου: «Οργανωμένη παραπληροφόρηση» για να εμφανιστεί ψευδώς ότι διώκονται Παπαγγελόπουλος-Τουλουπάκη

Ενώ η απόφαση απάλλασσε όλους τους κατηγορούμενους από τις κατηγορίες που αφορούσαν την «σκευωρία» Novartis και παρέπεμπε στο ειδικό δικαστήριο την πρώην εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αλλά για άλλα θέματα, υπήρξαν διαρροές από τον Άρειο Πάγο λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Πέμπτης ότι οι δύο παραπέμπονται για σκευωρία στην υπόθεση Novartis.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο Novartis: Απολογήθηκαν μέχρι ο ΣΚΑΪ και η Καθημερινή, αλλά στο ΑΠΕ «πέρα βρέχει»

Την ψευδή είδηση μετέδωσε στις 22:45 το Αθηναϊκό Πρακτορείο (που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του Κυριάκου Μητσοτάκη) ενώ την επόμενη μέρα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου έκανε δηλώσεις με το ίδιο ψευδές περιεχόμενο. Αρκετοί δημοσιογράφοι διαμαρτυρήθηκαν για την παραπληροφόρηση φωτογραφίζοντας την ίδια την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ενώ η Ιωάννα Μάνδρου με ακόμα πιο σκληρή δήλωση, μίλησε για μεθόδευση με σκοπιμότητες. Η σκοπιμότητα ήταν να δημιουργηθεί διά της ψευδούς διαρροής η πεποίθηση στην κοινή γνώμη ότι οι Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλος παραπέμπονται γιατί υπήρχε σκευωρία Novartis ενώ η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου έλεγε ακριβώς τα αντίθετα.

Δείτε επίσης: «Μαζεύουν» τώρα τα δημοσιεύματά τους για το σκάνδαλο Novartis ΣΚΑΪ, Καθημερινή και in.gr

Όπως προκύπτει, όμως, από το ίδιο το βούλευμα φαίνεται η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου να έχει παρθεί στις 26 Ιουνίου του 2022 και απλώς εκδόθηκε (γράφτηκε) στις 30 Ιουνίου του 2022. Νομικά μιλώντας η πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν ήταν υποχρεωμένη να γνωρίζει αυτή την απόφαση. Πρακτικά όμως είναι αδύνατον η πρόεδρος του Αρείου Πάγου να μη γνώριζε το αποτέλεσμα της κρίσης του δικαστηρίου, αν όχι την ίδια μέρα έστω τις επόμενες, για μια υπόθεση που ήταν από τις πιο σοβαρές στα χρονικά της ελληνικής δικαιοσύνης τα τελευταία χρόνια. Εμφανίζεται όμως από δημοσιογράφους να διοχετεύει λάθος πληροφόρηση κυριολεκτικά στο παρά πέντε της δημοσιοποίησης της απόφασης και να δημιουργεί με τον τρόπο αυτό επιθυμητή για την κυβέρνηση εικόνα στην κοινή γνώμη.

Το σοβαρό ερώτημα λοιπόν, είναι αν γνώριζε την απόφαση η πρόεδρος του Αρείου Πάγου και την απέκρυπτε έως τις 30 Ιουνίου λίγο μάλιστα πριν κλείσουν οι εκδόσεις των εφημερίδων για να εξυπηρετήσει το ψευδές αφήγημα. Αν λειτούργησε εντελώς θεσμικά και έμαθε ποια ήταν η απόφαση στις 30 Ιουνίου πώς μια πρόεδρος τους Αρείου Πάγου έμαθε παραποιημένη στο περιεχόμενο απόφαση. Αν η πρόεδρος του Αρείου Πάγου δεν έκανε διαρροές δημιουργώντας παραπληροφόρηση τότε πρέπει να το ανακοινώσει με όποιο κίνδυνο βέβαια να διαψευστεί από τους δημοσιογράφους οι οποίοι έπεσαν θύματα της παραπληροφόρησης.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter