Κυριάκος Μητσοτάκης, ο «Κήρυκας» του χρωστάω και δεν πληρώνω, στο Documento της Κυριακής – Μαζί το HOT DOC και το Docville

Κυριάκος Μητσοτάκης, ο «Κήρυκας» του χρωστάω και δεν πληρώνω, στο Documento της Κυριακής – Μαζί το HOT DOC και το Docville

Ο «Κήρυκας» του χρωστάω και δεν πληρώνω. Διευκολύνσεις κατά συρροή και εξακολούθηση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αντί να αποπληρώσει το σκανδαλώδες δάνειο για τον «Κήρυκα Χανίων», πέτυχε νέα ευνοϊκή ρύθμιση.

Η μέθοδος του μπαταχτσή πολιτική επιλογή για τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της. Τι (δεν) απάντησε η ΝΔ στο ερώτημα που απηύθυνε το Documento για τη ρύθμιση των δανείων του προέδρου της.

-Τη Δευτέρα στη Βουλή η συμφωνία των Πρεσπών. Ώρα της κρίσης για τους ΑΝΕΛ και τον Πάνο Καμμένο. Η ΝΔ χαμένη στα σενάρια για πρόταση δυσπιστίας. Φουρτούνες και παζάρια σε ΠΟΤΑΜΙ και ΔΗΜΑΡ.

Νίκος Μανιαδάκης: Δυο νέα πορίσματα καίνε τον Money-dakis της Novartis

-Και νέα υπόθεση Ηριάννας με 19χρονο. Η συγκλονιστική συνέντευξη της Ρομπέρτα Ρούτση, μητέρας του 19χρονου που είναι προφυλακισμένος εδώ και επτά μήνες κατηγορούμενος, χωρίς στοιχεία, για συμμετοχή σε επεισόδια στα Εξάρχεια.

-Πυρετός στη «μικρή» Αριστερά εν όψει εκλογών. Αναλυτικό ρεπορτάζ για τις συμμαχίες και τις μοναχικές διαδρομές. Πώς το ποσοστό της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς θα έχει αντίκτυπο στη διαμόρφωση του εκλογικού χάρτη.

Εμπορία ανθρώπων. Έρευνα σοκ για την ταχύτερα αναπτυσσόμενη «βιομηχανία».

-Σύνταξη και για όσους χρωστάνε σε ΟΑΕΕ και ΟΓΑ. Τι θα περιλαμβάνει η ρύθμιση ανάσα για 70.000 ασφαλισμένους που δεν μπορούν να βγουν στη σύνταξη λόγω χρεών.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Άννα Κορακάκη: Ούτε έντομο δεν μπορεί να σκοτώσω. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια της χρονιάς για το 2018 αποκαλύπτεται στο Documento και τονίζει ότι «στη σκοποβολή κερδίζει το πιο δυνατό μυαλό»

Χαλούκ Ουνάλ: « Το ISIS είναι το τέρας του Φρανκεστάιν». Ο Τούρκος σκηνοθέτης μιλάει για το ντοκιμαντέρ του «Η Ιστορία της Jiyan», την πρώτη ταινία που καταπιάνεται με την «Επανάσταση των Γυναικών» στο Κομπάνι.

Μαρία Ευθυμίου: «Οι εμφύλιοι ταλάνισαν τον τόπο». Ιστορικός μιλά με αφορμή την εκδήλωση «Από τον Καραΐσκάκη στο “Καραΐσκάκη”: η μάχη του Φαλήρου και ο θάνατος του Καραϊσκάκη».

Κυριάκος Χατζηιωάννου: «Οι ερωτικές μας ανάγκες εξαρτώνται από την τεχνολογία». Ο γνωστός χορογράφος για την δική του ωδή στον έρωτα.

To HOT DOC

Ο πλανήτης των αντιθέσεων: 868 εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε -1,3 δισ τρόφιμα πετάγονται στα σκουπίδια, στο HOTDOC, την Κυριακή με το Documento

Ο πλανήτης χαρακτηρίζεται από την απόλυτη και πιο επικίνδυνη αντίθεση: της υπερπαραγωγής και υπερκατανάλωσης μέχρι τελικής πτώσης και της ανέχειας και ασιτίας μέχρι θανάτου.

Κάπως έτσι, η Ελλάδα του 2019 χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις της ντροπής. Γιατί τη στιγμή που μια οικογένεια πετάει κάθε χρόνο στα σκουπίδια 120 κιλά τροφίμων κατάλληλων για κατανάλωση, που το 42% των αγοριών και το 38% των κοριτσιών είναι παχύσαρκα, το 25% των παιδιών υποσιτίζεται.

Οι αντιθέσεις αυτές χαρακτηρίζουν όλο τον πλανήτη και τα ποσοστά είναι περίπου τα ίδια σε όλες τις αναπτυγμένες χώρες. Ετσι, την ίδια ώρα που παγκοσμίως καταλήγουν στα σκουπίδια 1,3 δισεκατομμύριο τόνοι τροφής κατάλληλης για κατανάλωση, την ίδια ώρα που η παχυσαρκία χαρακτηρίζεται παγκόσμια επιδημία, 868 εκατομμύρια άνθρωποι υποφέρουν από την πείνα.

Σε αυτές τις αντιθέσεις ζωής είναι αφιερωμένο το πρώτο τεύχος του Hot Doc για το 2019.

To Docville

100 χρόνια από την δολοφονία της Ρόζας Λούξεμπουργκ και του Καρλ Λίμπκνεχτ

Στις 15 Ιανουαρίου 1919 η Ρόζα Λούξεμπουργκ και ο Καρλ Λίμπκνεχτ δολοφονήθηκαν στο Βερολίνο από τα Φράικορπς. Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από την καταστολή της γερμανικής επανάστασης και της βάρβαρης δολοφονίας των δύο ηγετών του ΚΚΓ ο Παναγιώτης Φρούντζος καταγράφει τις ιστορικές συνέπειες των γεγονότων εκείνων.

Ο Τούρκος σκηνοθέτης Χαλούκ Ουνάλ σε συνέντευξη του στον Κωνσταντίνο Καϊμάκη μιλάει για το ντοκιμαντέρ του «Η Ιστορία της Jiyan», την πρώτη ταινία που καταπιάνεται με την “Επανάσταση των Γυναικών” στο Κομπάνι.

Ο γνωστός χορογράφος Κυριάκος Χατζηιωάννου μιλά στην Αφροδίτη Ερμίδη για την δική του ωδή στον έρωτα («Erotikon / Higher states, part 3») που ανεβάζει στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση.

Ο σκηνοθέτης Νίκος Θεοδοσίου γράφει για το αμερικανικό όνειρο και εφιάλτη του μεγιστάνα του θεάματος Αλέξανδρου Πανταζή, ο οποίος το 1929 ξεκίνησε να χτίζει τον μεγαλύτερο κινηματογράφο στην καρδιά της κινηματογραφικής βιομηχανίας στις ΗΠΑ, στο Χόλιγουντ.

110 χρόνια από τη γέννηση του του Γιάννη Ρίτσου. Ένα πολιτιστικό γεγονός αφιερωμένο στο έργο και στις ημέρες του αγωνιζόμενου ποιητή, με τους Νάνα Παπαδάκη, Μανόλη Πολέντα και Έρη Ρίτσου να μιλούν στην Αφροδίτη Ερμίδη για την ανάγκη να μνημονεύουμε τον Ρίτσο ειδικά σήμερα.

To Δημοτικό Θέατρο Πειραιά διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων στις οποίες η Ιστορία συναντάει τις ιστορίες της πόλης. Η ιστορικός Μαρία Ευθυμίου, ο δημοσιογράφος Γιάννης Κλάδης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής μιλούν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για το ιστορικό πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «Από τον Καραΐσκάκη στο “Καραΐσκάκη”: η μάχη του Φαλήρου και ο θάνατος του Καραϊσκάκη».

Η συμβολαιογράφος – συγγραφέας Τζώρτζια Ρασβίτσου με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου της «Μαργαρίτα… γης μαδιάμ» μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για τη ματιά που έχουν τα παιδιά στα πράγματα, αλλά και για τους πατριδοκάπηλους που ηγεμονεύουν στις μέρες μας.

Για μπουγάτσα στου Μπαντή. Η ιστορία του περίφημου μπουγατσατζίδικου της Θεσσαλονίκης στο ρεπορτάζ της Μαρίνας Αγγελάκη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter