Κυβέρνηση κατά της ηγεσίας Μπαλτάκου στην ΕΠΟ

Κυβέρνηση κατά της ηγεσίας Μπαλτάκου στην ΕΠΟ

«Το πρώτο αίμα» της κυβέρνησης με τον νέο επικεφαλής της ΕΠΟ χύθηκε στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εκφράζει ανοιχτά τη δυσφορία της κυβέρνησης με την εκλογή του Τάκη Μπαλτάκου στην ηγεσία της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, εκφράζοντας «σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί» να συνδράμει στην εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην απαλλαγή του από τις στρεβλώσεις του παρελθόντος.

Το γάντι που πέταξε ο νεοεκλεγμένος πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, την Τετάρτη μετά την εκλογή του σήκωσε την Πέμπτη η κυβέρνηση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να εκφράζει «σοβαρές επιφυλάξεις» για την εκλογή του.

Σε ερώτηση που δέχθηκε ο Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, απάντησε μεν αρχικά πως «η ΕΠΟ έχει αυτοδιοίκητο. Η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει σε διαδικασίες ομοσπονδιών. Θα κριθεί από την αποτελεσματικότητα της η συγκεκριμένη επιλογή”, απάντησε καταρχάς θεσμικά ο κ. Οικονόμου», ωστόσο άμεσα έσπευσε να αμφισβητήσει την επιλογή «συμβολικά και ουσιαστικά».

«Όμως, επειδή με ρωτάτε και επειδή όλοι γνωριζόμαστε οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, η κυβέρνηση έχει σοβαρές επιφυλάξεις για το εάν η συγκεκριμένη επιλογή μπορεί, και συμβολικά και ουσιαστικά, να συνδράμει στο έργο εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου και στην απαλλαγή του από σειρά στρεβλώσεων που το βασανίζουν χρόνια» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος αναγκάστηκε σε παραίτηση αφού αποκαλύφθηκε πως ήταν συνομιλητής του Ηλία Κασιδιάρη, λίγο πριν τις διώξεις των χρυσαυγιτών για τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Μάλιστα, ο ίδιος υποστήριζε τις ιδέες του Μπάμπη Παπαδημητρίου περί «σοβαρής Χρυσής Αυγής» και μία συνεργασία της Νέας Δημοκρατίας μαζί της.

Υπενθυμίζεται ακόμα πως την Τετάρτη, μετά την εκλογή του και διακηρύσσοντας τους «στόχους» του ως νέος επικεφαλής της ΕΠΟ, ανέφερε μεταξύ άλλων για τη διαιτησία πως «ό,τι είναι να γίνει στη διαιτησία, θα το κάνει η ΕΠΟ. Όποιος άλλος θέλει να περάσει οτιδήποτε, απλά δεν θα περάσει σε συμφωνία με τις FIFA – UEFA. Επαναλαμβάνω το θέμα της διαιτησίας είναι αποκλειστικά θέμα της ΕΠΟ. Κανενός υπουργού! Τελεία και παύλα», καταφερόμενος κατ’ ουσίαν κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη.

Η δήλωση αυτή ήρθε σε απάντηση της κίνησης Αυγενάκη να φέρει στη Βουλή νόμο για την επαγγελματική διαιτησία στο ποδόσφαιρο και ανέφερε ότι για το συγκεκριμένο θέμα θα αποφασίσει μόνο η ΕΠΟ, ενώ επισήμανε πως η Ομοσπονδία δεν πρόκειται να εφαρμόσει νόμους που δεν είναι σύννομοι με το Σύνταγμα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter