Lavipharm: Διάθεση φαρμακευτικής κάνναβης ελληνικής παραγωγής

Lavipharm: Διάθεση φαρμακευτικής κάνναβης ελληνικής παραγωγής

Τη διάθεση του πρώτου συνταγογραφούμενου σκευάσματος φαρμακευτικής κάνναβης που παράγεται στην Ελλάδα ανακοίνωσε η φαρμακευτική εταιρεία Lavipharm.

Ενα χρόνο μετά την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, η Lavipharm έλαβε άδεια κυκλοφορίας για το πρώτο συνταγογραφούμενο σκεύασμα φαρμακευτικής κάνναβης ως αποτέλεσμα της στρατηγικής συνεργασίας

της με την ισραηλινή εταιρεία Tikun Olam, η οποία παράγει τα σκευάσματα στις εργοστασιακές εγκαταστάσεις της στην Κόρινθο.

Οι ανακοινώσεις έγιναν σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Ιδρυμα Γουλανδρή. «Πρόκειται για ιστορική στιγμή, η οποία σηματοδοτεί ένα άλμα προς τα εμπρός στην προσέγγισή μας στον τομέα της υγείας» ανέφερε ο Τηλέμαχος Λαβίδας εκ μέρους της Lavipharm και πρόσθεσε ότι αφιερώνει την εκδήλωση σε όλους τους επιστήμονες, ρυθμιστικές αρχές, φορείς, ομάδες ασθενών, που με την επιμονή και τη συμβολή τους την έκαναν πραγματικότητα. Αποσιώπησε όμως τη συμβολή της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που κατέστησε νόμιμη την καλλιέργεια και διάθεση φαρμακευτικής κάνναβης εν μέσω μεγάλων πολιτικών αντιδράσεων και έφερε τις πρώτες επενδύσεις στην Ελλάδα.

Σε αριθμούς, με βάση τα οικονομικά στοιχεία της Lavipharm, οι πωλήσεις των συμπληρωμάτων κανναβιδιόλης και των προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης της Tikun αναμένεται να φτάσουν στο ποσό των 8,5 εκατ. ευρώ το οικονομικό έτος 2024, τα 10,6 εκατ. το 2025 και τα 15,7 εκατ. το 2026.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter