Λέκκας για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: «Δεν αφορά το ρήγμα της Ανατολίας – Μεγάλες οι επιπτώσεις» (Video)

Λέκκας για τον φονικό σεισμό στην Τουρκία: «Δεν αφορά το ρήγμα της Ανατολίας – Μεγάλες οι επιπτώσεις» (Video)

Ως έναν ισχυρότατο σεισμό με τραγικές επιπτώσεις χαρακτήρισε ο Ευθύμης Λέκκας, τη σεισμική δόνηση των 7,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε στη νοτιοανατολική Τουρκία τα ξημερώματα της Δευτέρας.

«Είναι μια ισχυρότατη δόνηση. Συνοδεύτηκε από πολλές δονήσεις μεγάλου μεγέθους. Είναι ένα ρήγμα που αρχίζει από το Ισραήλ και φτάνει στα μέσα της Τουρκίας. Είναι ένας μεγάλος σεισμός με ισχυρές επιπτώσεις. Θεωρώ ότι η καταστροφή θα είναι μεγάλη. Είμαστε σε διαδικασία παρατήρησης της εξέλιξης του φαινομένου. Είναι ένα θέμα που θα απασχολήσει πολύ την κοινή γνώμη. Η διάχυση των κυμάτων δημιουργεί τη διαδικασία της μεγάλης διάρκειας. Είναι ένα σύστημα πολύ μεγάλο. Δεν έχει άμεση σχέση με τον ελληνικό χώρο. Πρέπει πρώτα να δούμε την εξέλιξη των φαινομένων και μετά να προβούμε σε εκτιμήσεις», δήλωσε ο Ευθύμης Λέκκας στο Open TV.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ, ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ ανέφερε ότι δεν πρόκειται για το ρήγμα της Ανατολίας. «Είναι το δυτικό ρήγμα που οριοθετεί τη διείσδυση της αφρικανικής πλάκας στην Τουρκία […] και έχει δώσει τους μετασεισμούς των 6,7 Ρίχτερ».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter