Λέξη για καταπολέμηση της ακρίβειας στις 28 σελίδες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας

Λέξη για καταπολέμηση της ακρίβειας στις 28 σελίδες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας

Για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία κυβέρνησε την Ελλάδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν υπάρχει ακρίβεια που πρέπει να καταπολεμηθεί.

Ξεχνάει ότι η ίδια έδωσε ως pass υποτίθεται για να καταπολεμηθεί η εκρηκτική άνοδος του τιμάριθμου, κυρίως στα είδη πρώτης ανάγκης και ειδικά στα τρόφιμα, όπου οι τιμές αυάνονταν τον τελευταίο χρόνο με ταχύτητες άνω του 10% ανά μήνα

Στο 28 σελίδων προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας που έχουν συγγράψει οι «άριστοι» του Κυριάκου και παρουσιάζεται ως άριστο και ως πρότυπο, που οφείλει να διαβάσει, να κατανοήσει και βέβαια να ακολουθήσει σύσσωμη η αντιπολίτευση, δεν υπάρχει πουθενά την λέξη «ακρίβεια».

Μπορεί ο πρόεδρος και οι υποψήφιοι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας μαζί με τους «γαλάζιους» δημοσιογράφους να σκίζουν τα ιμάτια τους όσον αφορά το κόστος των προγραμμάτων των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά και τα προτεινόμενα φορολογικά μέτρα, όμως το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ που έχει μοιραστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες αντίτυπα, δεν έχει ούτε μία αναφορά στο πιο σημαντικό θέμα για τη κοινωνία, δηλαδή για την ακρίβεια.

Το μόνο που μπορεί να εντοπίσει κανείς, αν έχει το κουράγιο να διαβάσει ένα πρόγραμμα ολοσδιόλου ουτοπικό που δεν συμβαδίζει πουθενά με το νέο Συμφωνο Σταθερότητας και το πρόγραμμα για την περίοδο 2023-2026 που έχει καταθέσει η ίδια η απελθούσα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στην Κομισσιόν, είναι μια αναφορά στον πληθωρισμό στη σελίδα 5 της μπροσούρας, η οποία γράφει: «Επαναφορά και διατήρηση του πληθωρισμού στο 2%».

Η παραπάνω αναφορά, βέβαια, μόνο ως έκθεση ιδεών μπορεί να χαρακτηριστεί αφού δεν υπάρχει καμία τεκμηρίωση ή ανάλυση των πολιτικών που θα ακολουθηθούν στη περίπτωση που εκλεγεί η Νέα Δημοκρατία καθώς θα πρέπει να αποκαλύψει τις μνημονιακές πολιτικές που πρέπει να εφαρμόσει για να πετύχει τους στόχους του νέου Συμφώνου Σταθερότητας που απαιτεί η Γερμανία και για το οποίο δεν έχει εκφράσει καμία αντίρρηση.

Το συμπέρασμα λοιπόν είναι, ότι το προεκλογικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την μείωση του πληθωρισμού και της ακρίβειας είναι μια ευχή που δεν πείθει κανέναν νοήμονα πολίτη. Εκτός και εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης πιστεύει ότι ο πληθωρισμός και η ακρίβεια μειώνονται με προσευχές στις μονές του Αγίου Ορους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter