Λευκορωσία: Τη συγκρότηση πολιτοφυλακής προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας

Λευκορωσία: Τη συγκρότηση πολιτοφυλακής προανήγγειλε ο υπουργός Άμυνας

Στη σύσταση σώματος πολιτοφυλακής που μπορεί να αριθμεί έως και 150.000 άτομα θα προχωρήσει η Λευκορωσία, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας Βίκτορ Κρένιν.

«Το Μινσκ παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ουκρανία και βλέπει την ανάγκη για μια λαϊκή δύναμη εκτός από τον στρατό της χώρας», δήλωσε ακόμη τη Δευτέρα ο Κρένιν στην εφημερίδα Belarus Segodnya.

Σύμφωνα με τον ίδιο η νέα πολιτοφυλακή θα έχει ως αποστολή «να βοηθήσει τις τοπικές αρχές να διατηρήσουν την τάξη κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου», ο οποίος θα μπορούσε να εισαχθεί εάν μια σύγκρουση σε ένα γειτονικό κράτος διαχυθεί στη Λευκορωσία, είπε.

https://twitter.com/CyberRealms1/status/1627626430237487104

«Δραστηριότητες διαφόρων ομάδων δολιοφθοράς, έξαρση της εγκληματικότητας, λεηλασίες – όλα θα μπορούσαν να συμβούν», είπε ο υπουργός για τις προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσει η νέα δύναμη.

Υπενθυμίζεται πως η Λευκορωσία έχει επιτρέψει στη Μόσχα να χρησιμοποιήσει το έδαφός της κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αλλά έχει αρνηθεί να εμπλέξει τις δικές της δυνάμεις στις μάχες. Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η κατάσταση θα αλλάξει μόνο εάν η Ουκρανία εξαπολύσει άμεση επίθεση στη χώρα του.

Πηγή: Reuters, AFP

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter