Λιακούλη σε ΝΔ: «Αν είχε υλοποιηθεί η σύμβαση 717, τα παιδιά δεν θα είχαν σκοτωθεί»

Λιακούλη σε ΝΔ: «Αν είχε υλοποιηθεί η σύμβαση 717, τα παιδιά δεν θα είχαν σκοτωθεί»

Την άρνηση της πλειοψηφίας στη συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής επί τη βάσει της έρευνας της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 (τηλεδιοίκηση και σηματοδότηση στα τρένα) στηλίτευσε από το βήμα της Βουλής η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη.

Δείτε επίσης: Τέμπη: LIVE από τη Βουλή η συζήτηση των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια για τα αιτήματα ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ προκειμένου να συγκροτηθεί Προανακριτική Επιτροπή, η κ. Λιακούλη επέκρινε τη ΝΔ, η οποία δια του Μάκη Βορίδη έχει σπεύσει ήδη από τη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής να απορρίψει τις προτάσεις για Προανακριτική που θέτουν στο μικροσκόπιο τυχόν ποινικές ευθύνες του Κώστα Καραμανλή.

«Λέτε “όχι” στις  οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους. Λέτε “όχι” στην προσμονή τους για δικαίωση. Όχι στη δίψα τους για λύτρωση. Όχι στον αγώνα τους να λάμψει, επιτέλους, η αλήθεια. Και αυτό το “όχι”, καταγράφεται στα πιο μελανά “όχι” που έχουν ακουστεί σε αυτή την αίθουσα. Και όλα αυτά γιατί; Γιατί προτιμήσατε να πείτε “ναι” στο κομματικό σας συμφέρον. Να πείτε “ναι” στο “κουκούλωμα”. Ναι στο απυρόβλητο του κ. Καραμανλή. Ναι στο «σωσίβιο» σωτηρίας που σας πέταξε το  Κ.Κ.Ε. Ναι σε μια γενική Εξεταστική “περί ανέμων και υδάτων”» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Τζάκρη για Καραμανλή: «Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας»

Η κ. Λιακούλη εξήγησε πως η συμπολίτευση ακολουθεί πιστά την τακτική που εφήρμοσε στις Εξεταστικές για το σκάνδαλο των υποκλοπών και τη λίστα Πέτσα. «Ο τρόπος που συγκαλύψατε το σκάνδαλο των υποκλοπών ήταν χειρότερος από το ίδιο το σκάνδαλο των υποκλοπών. Αφαιρέσατε κάθε δυνατότητα ελέγχου από την αντιπολίτευση» υπογράμμισε και κατέληξε ψέγοντας την πλειοψηφία που «πετά την μπάλα στην κερκίδα» για να «ροκανίσει τον χρόνο και να κερδίσει εντυπώσεις».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter