Τζάκρη για Καραμανλή: «Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας»

Τζάκρη για Καραμανλή: «Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις τέλεσης κακουργηματικής απιστίας»

«Προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις για τέλεση του αδικήματος της κακουργηματικής απιστίας από τον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κ. Καραμανλή» ξεκαθάρισε από το βήμα της Βουλής η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Τζάκρη, στη συζήτηση επί της πρότασης της αξιωματικής αντιπολίτευσης αλλά και του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση Προανακριτικής Επιτροπής με βάση την έρευνα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για τη σύμβαση 717 στα τρένα.

Δείτε επίσης: Τέμπη: LIVE από τη Βουλή η συζήτηση των προτάσεων ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Η γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ θύμισε τα έργα που παρέδωσε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα το 2019 σε σχέση με το σιδηροδρομικό δίκτυο, όπως η διπλή σιδηροδρομική γραμμή, το ετοιμοπαράδοτο σύστημα GSMR, το δευτεροβάθμιο κέντρο ελέγχου ΟΣΕ και ΤΡΑΙΝΟΣΕ, αλλά και το τοπικό σύστημα ελέγχου στη Λάρισα.

Για τον μοιράιο σταθμάρχη που ρουσφετολογικά βρέθηκε στο συγκεκριμένο πόστο, επέκρινε το γεγονός ότι το στέλεχος της ΣΤΑΣΥ που τον επέλεξε και ενέκρινε τη μετάταξή του, παραμένει στη διοίκηση του οργανισμού. Κατηγόρησε δε την πλειοψηφία πως επί ημερών της στο τιμόνι της χώρας επήλθε η υποστελέχωση στους συναρμόδιους οργανισμούς, υποστηρίζοντας πως «η ΝΔ διέλυσε όλο το πρωτόκολλο ασφαλείας στα τρένα».

Ως προς την επίμαχη σύμβαση, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε το έργο υλοποιημένο σε ποσοστό 68%. «Το έργο έπρεπε να είναι έτοιμο από το 2021» είπε, αποδίδοντας την ευθύνη στις παρατάσεις που δόθηκαν επί υπουργίας Καραμανλή. Η κ. Τζάκρη αποσαφήνισε, επίσης, πως η μη υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου συνδέεται άμεσα με το σιδηροδρομικό δυστύχημα, καθώς αν αυτό είχε υλοποιηθεί, η μετωπική σύγκρουση αμαξοστοιχιών θα είχε αποφευχθεί.

«Να έρθουν όλα στο φως» σημείωσε και κατέληξε λέγοντας πως αυτό είναι το «χρέος μας προς την ελληνική κοινωνία και τους νεκρούς των Τεμπών». Υπενθυμίζεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ποινική διερεύνηση των Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, Κωστή Χατζηδάκη και Χρήστου Σπίρτζη για παράβαση καθήκοντο, με το τελευταίο αδίκημα να αφορά και τον κ. Καραμανλή, ο οποίος όμως -σύμφωνα με το πόρισμα της ευρωπαϊκής εισαγγελίας- πρέπει να ερευνηθεί και για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter