Λίστα Πέτσα: Χρήματα σε διακινητές fake news και διαφημιστές αμφιβόλου ποιότητας παραϊατρικών σκευασμάτων

Λίστα Πέτσα: Χρήματα σε διακινητές fake news και διαφημιστές αμφιβόλου ποιότητας παραϊατρικών σκευασμάτων

Μεταξύ των site που χρηματοδοτήθηκαν από την κυβέρνηση είναι και ιστοσελίδες χαμηλής αναγνωσιμότητας, κυρίως όμως σελίδες που διακινούν fake news και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις fake news σχετιζόμενα με τον κορονοϊό

Είναι ενδιαφέρον ότι 5.000 ευρώ καθαρά εισέπραξε το site του Νάσου Γουμενίδη, nassosblog.gr. Στον συγκεκριμένο ιστότοπο μπορεί ακόμη να βρει κανείς την ψευδή είδηση σύμφωνα με την οποία «Ντροπή. Μετανάστης κάνει το χοντρό του στο Κολωνάκι»

Σύμφωνα με εκείνο το «ρεπορτάζ» του δημοσιογράφου Γουμενίδη ο οποίος έχει επίσης μεταδώσει ψευδώς ότι «Ο Κυριάκος σώζει τη ζωή του μικρού Παναγιώτη – Ραφαήλ», «ένας λαθρομετανάστης στο κέντρο της Αθήνας χωρίς κανένα δισταγμό-σύμφωνα με την ανάρτηση της Πέννυς Κοντέα- κατεβάζει το παντελόνι του στηρίζεται στο παρτέρι του δέντρου επι των οδών Πλουτάρχου και Υψηλάντου και “αγναντεύει” αφού “καθαρίζει” το έντερό του». Το σαιτ του Γουμενίδη κόστισε συνολικά μαζί με τον ΦΠΑ 6.200 ευρώ.

Πάνω από 16.000 ευρώ (16.200) μαζί με τον ΦΠΑ κόστισε η καμπάνια για τον κορονοϊό στο site voicenews.gr. Η συγκεκριμένη ιστοσελίδα η οποία προβάλλει κατά κύριο λόγο της θέσεις της «Ελληνικής Λύσης» του Κυριάκου Βελόπουλου, έλαβε καθαρά 15.000 ευρώ. Στον συγκεκριμένο ιστότοπο διαφημίζονται και οι μπίζνες του Βελόπουλου, δηλαδή τα παραϊτρικά σκευάσματα που ο ίδιος πουλάει μέσα από τις εκπομπές του σε διάφορους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ενδιαφέρον είναι επίσης ότι 3.000 έχει πάρει το site vimaorthodoxias.gr το οποίο μαζί με τον ΦΠΑ κόστισε στον φορολογούμενο πολίτη 3.720 ευρώ. Μεταξύ άλλων θρησκευτικών ειδήσεων, ο συγκεκριμένος ιστότοπος μας έχει πληροφορήσει και μάλιστα εν μέσω πανδημίας ότι ο κορονοϊός δεν μεταδίδεται με τη μετάληψη. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter