Λίβανος: Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ από ισραηλινή επίθεση

Λίβανος: Νεκρός ανώτερος διοικητής της Χεζμπολάχ από ισραηλινή επίθεση

Ανώτερος διοικητής της επίλεκτης δύναμης Ραντουάν της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε την Δευτέρα 8 Ιανουαρίου από ισραηλινό πλήγμα στον νότιο Λίβανο.

Πρόκειται για τον Γουίσαμ Ταουίλ, αναπληρωτή αρχηγό μονάδας της δύναμης Ραντουάν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Επικαλούμενο τρεις πηγές ασφαλείας, το Reuters αναφέρει ότι ο Γουίσαμ Ταουίλ, καθώς και ένας άλλος μαχητής της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκαν όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν χτυπήθηκε στο χωριό Ματζντάλ Σελμ του Λιβάνου.

«Είναι ένα πολύ οδυνηρό πλήγμα», δήλωσε μία από τις πηγές, ενώ μια άλλη σημείωσε «τα πράγματα θα φουντώσουν τώρα».

Ο διοικητής «είχε ηγετικό ρόλο στη διαχείριση των επιχειρήσεων της Χεζμπολάχ στο νότο», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος ασφαλείας υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι «σκοτώθηκε σε ισραηλινή επιδρομή με στόχο το αυτοκίνητό του στο νότο».

Η είδηση έρχεται καθώς ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, επισκέπτεται στο Ισραήλ, σε μια προσπάθεια να κατευνάσει τις αυξανόμενες εντάσεις και την απειλή ενός ευρύτερου πολέμου στη Μέση Ανατολή.

Η επίσκεψη του Αμερικανού ΥΠΕΞ πραγματοποιείται στη «σκιά» και της προηγούμενης επίθεσης που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ανωτέρου ηγέτη της Χαμάς στη Βηρυτό, αλλά και της διπλής βομβιστικής επίθεσης στο Ιράν, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Ισραηλινοί βομβαρδισμοί έχουν σκοτώσει πάνω από 130 μαχητές της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο, αφότου ξεκίνησαν οι διασυνοριακοί βομβαρδισμοί μετά την επίθεση της Χαμάς στο ισραηλινό έδαφος στις 7 Οκτωβρίου. Άλλοι 19 έχουν σκοτωθεί στη Συρία.

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, προειδοποίησε το Ισραήλ σε δύο τηλεοπτικά διαγγέλματά του την περασμένη εβδομάδα, να μην ξεκινήσει πλήρους κλίμακας πόλεμο στον Λίβανο. «Όποιος σκέπτεται πόλεμο με εμάς, θα το μετανιώσει», είπε ο Νασράλα.

Διαβάστε επίσης: 

Σε κλοιό κινητοποιήσεων η Γερμανία – Στους δρόμους αγρότες και μηχανοδηγοί τρένων

Τραμπ: Απειλή για την υποψηφιότητά του οι νομικές του περιπέτειες

Κολομβία: Διακινούσαν 5 τόνους κοκαΐνης κάθε μήνα – Πάνω από 2 δισ. δολάρια τα έσοδα της συμμορίας «Los Curva»

Ισραήλ: Διαδηλωτές μπλόκαραν την είσοδο στo Kοινοβούλιο – Ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης (Video)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter