Τσακαλώτος: «Οραματίζομαι ένα κόμμα που ο πρόεδρος θα είναι πρώτος ανάμεσα σε ίσους» (Photos – Video)

Τσακαλώτος: «Οραματίζομαι ένα κόμμα που ο πρόεδρος θα είναι πρώτος ανάμεσα σε ίσους» (Photos – Video)

«Οραματίζομαι ένα κόμμα που ο πρόεδρος θα είναι πρώτος ανάμεσα σε ίσους», τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, από το Impact Hub στου Ψυρρή, μετά την Έφη Αχτσιόγλου.

«Σας κάλεσα εδώ για να ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου. Σε μία δύσκολη στιγμή, μετά από μια τόσο μεγάλη ήττα βεβαίως χρειάζεται μεγάλη συζήτηση, αναστοχασμός, προβληματισμός, κάτι που δεν μπορεί να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα»

Και συνέχισε: «Αλλά τρέχουν τα γεγονότα και δεν μπορούμε να περιμένουμε. Η δική μου υποψηφιότητα βασίζεται στο δίπολο συνέχεια και τομή. Η συνέχεια είναι η παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα για ό,τι καταφέραμε».

Είπε επίσης: «Στην κυβέρνηση είχαμε πολλές επιτυχίες σε δύσκολες συνθήκες, καταφέραμε να βγούμε από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια».

«Είχαμε και τη συμφωνία των Πρεσπών με τον καθοριστικό ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, δυναμικός ο ρόλος του. Δεν πήγε ποτέ πίσω. Στην ιστορία αυτό θα είχε μείνει, τόνισε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Και συνέχισε εξηγώντας: «Αλλά και τομή. Γιατί όταν έχεις χάσει με τέτοια διαφορά, είναι πράγματα που δεν έχεις κατανοήσει που δεν έκανες καλά. Ίσως δεν πιάσαμε την ψυχολογία όσων ήθελαν μια σταθερή συνέχεια μετά από όλα αυτά που έχει περάσει ο κόσμος τα τελευταία χρόνια. ίσως δεν πείσαμε με τις προτάσεις και παρεμβάσεις μας. Στη δική μου σύλληψη ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ πρέπει να παραμείνει ένα κομμάτι της Αριστεράς».

«Δεν μπορώ να φανταστώ Αριστερά που δεν θα θέλει να κάνει ανοίγματα στον κόσμο, σε εργαζομένους όλων των ειδών, από τα delivery μέχρι την εστίαση και τον τουρισμό», είπε.

 

Δείτε το βίντεο :

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter