Λογική Κεραμέως: Αναβαθμίζει τα πανεπιστήμια η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Λογική Κεραμέως: Αναβαθμίζει τα πανεπιστήμια η Πανεπιστημιακή Αστυνομία

Καλεσμένη στον ΣΚΑΙ βρέθηκε η Νίκη Κεραμέως. Εκεί προσπάθησε να τοποθετηθεί σχετικά με τις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη, οι οποίες περισσότερο αντανακλούν σε υποτίμηση παρά σε αναβάθμιση της Παιδείας όπως προσπάθησε να υποστηρίξει η υπουργός.

Στην προσπάθειά της να παρουσιάσει την πανεπιστημιακή αστυνομία ως εργαλείο για την διατήρηση της ασφάλειας του ακαδημαϊκού χώρου η Κεραμέως επικαλέστηκε για άλλη μια φορά το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, επαναφέροντας μνήμες από τις περσινές εμμονές της, όταν απ’ το βήμα της Βουλής υποστήριζε πως η ύπαρξη σωμάτων ασφαλείας συναντάται σε όλα τα διεθνή ιδρύματα συγχέοντας εσκεμμένα τα πανεπιστημιακά σώματα ασφαλείας με την εμπλοκή της ΕΛ.ΑΣ. στον ακαδημαϊκό χώρο με στόχο να δικαιολογήσει την διάχυση του γαλάζιου δόγματος περί νόμου και τάξης ακόμα και στις πανεπιστημιακές αίθουσες.

Σύμφωνα με την ίδια η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα ενεργοποιηθεί μέσα στον Ιούνιο ενώ, όπως δήλωσε αποφεύγοντας να διαψεύσει ευθέως το ρεπορτάζ της Καθημερινής  «ο νόμος λέει ρητά ότι δεν φέρουνε πυροβόλο όπλο».

Αναφορικά δε με τα σκηνικά θεσμικής αυθαιρεσίας και απάνθρωπης αστυνομικής βίας στο ΑΠΘ η Κεραμέως είπε πως ήρθαν ως αποτέλεσμα της εφαρμογής του νόμου που πλέον επιτρέπει την δυνατότητα επέμβασης των αρχών στον χώρο της ακαδημίας, ενώ υπογράμμισε με θράσος πως «οι αρχές επέλεξαν να επέμβουν σε μια κατάληψη μετά από 34 χρόνια».

Προχωρώντας σε ένα σφάλμα λογικής η Κεραμέως υποστήριξε πως η ύπαρξη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας αποτελεί το πρώτο «βήμα στη συνολική αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος». Το σφάλμα λογικής που προκύπτει εντοπίζεται στο γεγονός πως για πρώτο βήμα για την αναβάθμιση των πανεπιστημίων θα περίμενε κανείς να ακούσει την καταπολέμηση των λειτουργικών αδυναμιών τους, την βελτίωση των υγειονομικών συνθηκών, την καταπολέμηση της υποστελέχωσης και της απληρωσιάς των καθηγητών και διδακτόρων, την δωρεάν σίτηση και στέγαση των φοιτητών ανεξαρτήτως κριτηρίων.

Αποφεύγοντας να απαντήσει ευθέως σε ερώτηση για την μείωση των ποσοστών εισαχθέντων η Κεραμέως προχώρησε σε ακόμα μια λογική πλάνη. Δεν στάθηκε δηλαδή στα ποσοστά των παιδιών που πέρασαν ή κόπηκαν κατά τη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων αλλά επέλεξε να επικεντρωθεί στον εννοιολογικό διαχωρισμό του όρου «εισαχθέντες» και «εισακτέοι».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter