Λοβέρδος στο Ειδικό Δικαστήριο: «Δεν είχε δόλο η εισαγγελέας Τουλουπάκη, δεν γνωρίζω για Παπαγγελόπουλο»

Λοβέρδος στο Ειδικό Δικαστήριο: «Δεν είχε δόλο η εισαγγελέας Τουλουπάκη, δεν γνωρίζω για Παπαγγελόπουλο»

Με την κατάθεση του μάρτυρα κατηγορίας Ανδρέα Λοβέρδου συνεχίστηκε την Πέμπτη η δίκη ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου με κατηγορούμενους τον πρώην υπουργό Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και την εισαγγελέα Ελένη Τουλουπάκη, με τον πρώην υπουργό να υποστηρίζει πως η εισαγγελέας Τουλουπάκη δεν είχε δόλο.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος κλήθηκε να εξεταστεί σχετικά με την αναφορά βουλευτών του ΚΙΝΑΛ το 2017, σε βάρος του τότε υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύμφωνα με την οποία ο τότε υπουργός παρέλειψε να τιμολογήσει φάρμακα.

Κατά τον μάρτυρα Λοβέρδο η αναφορά αυτή όφειλε να διαβιβαστεί από την εισαγγελέα Εφετών Ελένη Τουλουπάκη στη Βουλή για τα περαιτέρω, όπως διαβιβάστηκαν και οι καταθέσεις των προστατευόμενων μαρτύρων κατά των δέκα πολιτικών στην υπόθεση της Novartis. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν απέδωσε δόλο ή πρόθεση για τη μη διαβίβαση του σχετικού φακέλου στη Βουλή για την εισαγγελέα Τουλουπάκη, ενώ ανέφερε πως «δεν έπραξε το καθήκον της».

Ερωτηθείς αν πίσω από την κίνηση αυτή της εισαγγελέως Τουλουπάκη ήταν ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ο κ. Λοβέρδος απάντησε πως «δεν γνωρίζει», ενώ για τον τότε υπουργό Υγείας Παν. Κουρουμπλή για την μη τιμολόγηση των φαρμάκων υποστήριξε ότι «αντικειμενικά ωφελήθηκαν οι εταιρείες, αλλά δεν ξέρω αν είχε δόλο». «Εξ αντικειμένου ωφελήθηκαν. Δεν θέλω να κατηγορήσω ανθρώπους και μάλιστα, όταν το θέμα έχει κλείσει, όταν κάποιοι φρόντισαν γι αυτό» σημείωσε ειδικότερα ο πρώην υπουργός.

Κάποια στιγμή ο Ανδρέας Λοβέρδος ρωτήθηκε από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου: «Η κυρία Τουλουπάκη δεν έκανε καμία κίνηση, όπως και η κυρία Ράικου. Προκάλεσε κάποιος την απόφαση της;» ρώτησε η πρόεδρος του δικαστηρίου, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να απαντά πως δεν γνωρίζει.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, τόσο η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη όσο και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες που τους αποδίδονται.

Γιάννης Μαντζουράνης: Ανοικτός ο δρόμος για την αθώωση της Ελένης Τουλουπάκη

«Ο κ. Λοβέρδος αποδόμησε ουσιαστικά το κατηγορητήριο της Ελένης Τουλουπάκη. Μετά την καταλυτική μαρτυρική κατάθεση του Ανδρέα Λοβέρδου ο δρόμος για την αθώωση της Ελένης Τουλουπάκη είναι ανοικτός, ελεύθερος και εύκολος», σημείωσε σε δήλωσή του ο συνήγορος υπεράσπισης της πρώην εισαγγελέως Διαφθοράς, Γιάννης Μαντζουράνης, σχολιάζοντας την κατάθεση Λοβέρδου.

Διαβάστε επίσης:

Eιδικό Δικαστήριο: Αθώοι δήλωσαν Παπαγγελόπουλος και Τουλουπάκη – Έκαναν λόγο για ψευδείς κατηγορίες

Ειδικό Δικαστήριο: Η αποβολή της εισαγγελέως Τσατάνη από πολιτική αγωγή καταδεικνύει τις παρανομίες Αλεβιζοπούλου

Ειδικό Δικαστήριο: Απερρίφθη το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης Tουλουπάκη-Παπαγγελόπουλου για τηλεοπτική κάλυψη της δίκης

Μαντζουράνης για Ειδικό Δικαστήριο: Κακοποιητική εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης από τον Μητσοτάκη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter