Μακρόν: Τα μέτρα – αντίβαρο στην ακροδεξιά και το όραμα για τις σχολικές ποδιές

Μακρόν: Τα μέτρα – αντίβαρο στην ακροδεξιά και το όραμα για τις σχολικές ποδιές

Ο Εμανουέλ Μακρόν άνοιξε τα χαρτιά του για μεταρρυθμίσεις στην Οικονομία και την Παιδεία, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη, σε μια προσπάθεια να δείξει ότι είναι έτοιμος για μια νέα πενταετή θητεία και ταυτόχρονα, να αποθαρρύνει τους ψηφοφόρους από τη στήριξη του Ακροδεξιού κόμματος της Μαρίν Λεπέν.

Ο Γάλλος πρόεδρος ανέπτυξε το όραμά του για τη χώρα, δίνοντας μάλιστα ιδιαίτερη έμφαση στο πλάνο για την σχολική εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, δήλωσε πως θα επιστρέψουν οι σχολικές ποδιές πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία, σε μια κίνηση να αντιμετωπιστούν η απειθαρχία, η μείωση της απόδοσης και οι εντάσεις για τη μουσουλμανική ένδυση.

Ακόμα, πρότεινε τη θέσπιση τελετών απονομής απολυτηρίων και την εισαγωγή στην εκπαιδευτική ύλη μαθημάτων όπως το θέατρο και η ιστορία της τέχνης. Διευκρίνισε επίσης, ότι δεν είναι αντίθετος με την ιδέα οι μαθητές των δημοτικών σχολείων να μαθαίνουν υποχρεωτικά τον εθνικό ύμνο, υποσχόμενος μια Γαλλία της «κοινής λογικής».

Παράλληλα, κάλεσε τους Γάλλους να είναι ενωμένοι για μια ισχυρή χώρα, ενώ επίσης υποσχέθηκε την υλοποίηση μιας νέας δέσμης φιλελεύθερων μεταρρυθμίσεων, ώστε να τονώσει την οικονομία, τονίζοντας ότι «η κατεύθυνση που θα πρέπει να ακολουθήσει το κράτος είναι να παράγει και να καινοτομεί περισσότερο».

Η συνέντευξη έρχεται λίγες μέρες μετά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και τον διορισμό του νεότερου πρωθυπουργού της χώρας, Γκαμπριέλ Ατάλ, και ταυτόχρονα, εν μέσω της προσπάθειας της κυβέρνησης να περιορίσει τα κέρδη της ακροδεξιάς στις ευρωεκλογές.

Καθώς επιδιώκει να αντιμετωπίσει την ακροδεξιά «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λεπέν, το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στο γαλλικό κοινοβούλιο, ο Μακρόν επιβεβαίωσε ότι θα μειώσει τους φόρους μεσαίου εισοδήματος

Όπως σημείωσε, «υπάρχει ένα τυφλό σημείο στη Γαλλία, που σημαίνει ότι πολλοί από τους συμπολίτες μας αμείβονται μεν καλά για να διεκδικήσουν οικονομική ενίσχυση, όμως όχι ικανοποιητικά, προκειμένου να ζήσουν καλά». Ο Μακρόν επεσήμανε ότι τα μέτρα που σχεδιάζει αποσκοπούν στο «να παραμείνει Γαλλία η Γαλλία».

«Δεν θα συμμετάσχουμε στις επιθέσεις εναντίον των Χούθι»

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, επεσήμανε πως Η Γαλλία «αποφάσισε να μην συμμετάσχει» στις αεροπορικές επιθέσεις του αμερικανοβρετανικού συνασπισμού εναντίον των Χούθι της Υεμένης, προκειμένου να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση.

«Η Γαλλία αποφάσισε να μην ενταχθεί σε έναν συνασπισμό που εξαπολύει προληπτικά πλήγματα εναντίον των Χούθι στο έδαφός τους. Γιατί; Επειδή ακριβώς επιδιώκουμε με τη στάση μας να αποφύγουμε οποιαδήποτε κλιμάκωση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν, υπογραμμίζοντας ότι το ζήτημα δεν είναι «στρατιωτικής» αλλά «διπλωματικής» φύσεως.

Στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο

Τέλος, ο Γάλλος πρόεδρος ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης ότι θα ταξιδέψει στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο, καθώς και ότι το Παρίσι θα παραδώσει στο Κίεβο περίπου 40 πυραύλους Scalp μεγάλου βεληνεκούς, μαζί με εκατοντάδες βόμβες.

Ο Μακρόν επανέλαβε ότι «δεν μπορούμε να αφήσουμε τη Ρωσία να κερδίσει» τον πόλεμο στην Ουκρανία, γιατί διακυβεύεται η ασφάλεια της Ευρώπης.

Διαβάστε επίσης: Διεθνής Τύπος: «Αποφασιστική η νίκη Τραμπ στην Άιοβα – Ανοίγει τα χαρτιά του ο Μακρόν»

Ο Μακρόν ντύνεται πυγμάχος 200 μέρες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Γαλλίας

Γαλλία: Πυρά εναντίον του Μακρόν για την υπεράσπιση του Ντεπαρντιέ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter