Μαραντζίδης: Μπροστά στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γατάκι

Μαραντζίδης: Μπροστά στο ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ’80, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι γατάκι

Διέψευσε τα δημοσιεύματα που τον θέλουν ως κοινό υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Κίνημα Αλλαγής ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νίκος Μαραντζίδης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών 90,1 μεταξύ άλλων τόνισε: «Επειδή διαβάζω δημοσιεύματα ότι θα είμαι ο υποψήφιος δήμαρχος του Κινήματος Αλλαγής και του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, κάνω μία έκκληση σοβαρότητας. Δεν με ενδιαφέρει κανενός είδους δημόσιο αξίωμα, αιρετό ή διορισμένο, δεν είχα ποτέ μου και ούτε θα έχω. Μπορούμε να συζητάμε αν έχω δίκιο ή όχι στις απόψεις μου, είμαι ανοικτός σε επικριτικά επιχειρήματα, αλλά πρέπει να είμαστε περισσότερο σοβαροί όταν ψάχνουμε πονηρά κίνητρα πίσω από την άποψη. Δεν ξεπλένω κανέναν, εμένα η δουλειά μου είναι να σκέφτομαι και να λέω αυτά που σκέφτομαι φωναχτά».

Επέμεινε μάλιστα πως ο ΣΥΡΙΖΑ βαδίζει στο δρόμο της κανονικότητας και της σοσιαλδημοκρατικοποιησής του και μάλιστα, συγκρίνοντας τον με το ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του ‘80 ανέφερε ότι μπροστά του είναι… γατάκι.

«Αν συγκρίνουμε το ΠΑΣΟΚ από το 1981 έως το 1988 και τον ΣΥΡΙΖΑ από το 2014 έως το 2018, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι “γατάκια” μπροστά στο ΠΑΣΟΚ. Καταρχάς, το ΠΑΣΟΚ είχε επαφές με εξτρεμιστικές οργανώσεις, με αυταρχικά ολοκληρωτικά καθεστώτα πολύ πιο απειλητικά. Όλη την ώρα συζητάμε για τη Βενεζουέλα, αλλά η Βενεζουέλα είναι ασήμαντη στον παγκόσμιο χάρτη. Αντίθετα ο Καντάφι και η Λιβύη τότε δεν ήταν μια ασήμαντη περίπτωση, ή η Πολωνία του Γιαρουζέλσκι. Ομως, η μεγάλη διαφορά των δυο κομμάτων είναι η διείσδυση του ΠΑΣΟΚ μέσα στο κράτος. Το ΠΑΣΟΚ είχε οργανώσεις σκληρές με πρασινοφρουρούς που ήλεγχαν το κάθε τμήμα του κράτους.

Να θυμίσω κάτι που δεν ξέρω πόσο γνωστό είναι, το ΠΑΣΟΚ έχει οργανώσεις σε κάθε μονάδα του στρατού, σε κάθε μονάδα του στρατού είχε τον κομματικό υπεύθυνο. Και όμως, εκείνο το κόμμα, με εκείνα τα προβλήματα με την τόσο λαϊκίστικη ατζέντα άλλαξε στην πορεία του, έστω και αλλά ελληνικά και έγινε σοσιαλδημοκρατικό αλλά ελληνικά. Στον ίδιο δρόμο βαδίζει και ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεθλίβη από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς. Οταν λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σοσιαλδημοκρατικοποιείται λέμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε και αλλάζει επειδή ηττήθηκε, επειδή είχε στρατηγικό αδιέξοδο. Υποχρεώνεται να αλλάξει» ανέφερε.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

26/06/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter