Μαρία Απατζίδη: Από το ΜέΡΑ25 στο απρόσμενο «φλερτ» με πρώην υποψήφιο βουλευτή του Βελόπουλου

Μαρία Απατζίδη: Από το ΜέΡΑ25 στο απρόσμενο «φλερτ» με πρώην υποψήφιο βουλευτή του Βελόπουλου

Αίσθηση και πλήθος ερωτημάτων έχει προκαλέσει η απόφαση της Μαρίας Απατζίδη, η οποία είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη στις εκλογές του 2019 και είναι μέλος της ΚΕ του κόμματος, να συμπορευτεί με πρώην υποψήφιο της Ελληνικής Λύσης στις δημοτικές εκλογές.

Η ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαρίας Απατζίδη με τον συνδυασμό του πρώην υποψήφιου βουλευτή του Κυριάκου Βελόπουλου, Χρήστου Ηλιάδη, στον δήμο Αχαρνών, έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο κ. Ηλιάδης στα σόσιαλ μίντια έπλεξε το εγκώμιο της κας Απατζίδη κάνοντας λόγο για “γνήσια ανιδιοτελής μαχήτρια” , που όμως προκαλεί απορία πώς και με ποια πολιτικά κριτήρια μεταπήδησε από ένα κόμμα που κινείται στα αριστερά της πολιτικής σκηνής σε έναν υποψήφιο προερχόμενο από την ξενοφοβική και θρησκόληπτη ακροδεξιά…

H απόφαση της Μαρίας Απατζίδη προκάλεσε πληθώρα σκωπτικών και μη σχολίων στο Twitter.

Κάποιοι έγραψαν πως «λογικά διάβασε επιστολές του Ιησού και… ψήθηκε», ενώ άλλοι άρχισαν να ρωτούν τον Γιάνη Βαρουφάκη αν εξακολουθεί να είναι μέλος του ΜεΡΑ25.

Κάποιοι αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι έντυπο του κ. Ηλιάδη είχε φιλοξενήσει θέσεις του καταδικασμένου πρώην χρυσαυγίτη Ηλία Κασιδιάρη.

Πάντως η κα Απατζίδη ξεκαθάρισε από τη μεριά της ότι παραμένει στο ΜέΡΑ25…

Σε ανάρτησή της στο Facebook έγραψε τα ακόλουθα:

Είμαι και παραμένω ΜέΡΑ25. Δεν έχω… αλλάξει κόμμα, και δεν προτίθεμαι. Αυτές τις μέρες δέχομαι κριτική επειδή αποφάσισα να στηρίξω την αντιπολίτευση στο δήμο που μεγάλωσα και ζω, την αντιπολίτευση απέναντι στον σημερινό δήμαρχο και εκλεκτό του Μαξίμου και του συστήματος Μητσοτάκη. Πολύ αμφιβάλλω αν οι επικριτές μου, που κραδαίνουν το αριστερόμετρο, γνωρίζουν το Μενίδι όσο και όπως το γνωρίζω εγώ. Θέλω όμως να επισημάνω κάτι: αυτό που θα ήθελαν οι επικριτές μου είναι να κάτσω σπίτι μου, με σταυρωμένα χέρια, ενώ τα προβλήματα στο δήμο μου είναι τεράστια. Αυτό θα το θεωρούσαν «σωστή πολιτική». Διότι κυριολεκτικά Ο,ΤΙ και να στήριζα στις δημοτικές στο Μενίδι, τα ίδια και χειρότερα θα μου έλεγαν. Φανταστείτε να… στήριζα την σημερινή δημοτική εξουσία, που την στηρίζει το Μαξίμου και η Νέα Δημοκρατία: αδιανόητο. Φανταστείτε να στήριζα παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ: «ξεπουλήθηκε στους μνημονιακούς». Φανταστείτε σε παράταξη του ΚΚΕ: «την έκανε τη μεταγραφούλα της». Ή οπουδήποτε αλλού. Μόνο αν φτιάχναμε δημοτική παράταξη ΜέΡΑ25 στο Μενίδι θα ήταν όλοι οι… εκτός Αχαρνών ευχαριστημένοι, κάτι το πρακτικά δύσκολο. Να μου επιτρέψετε να γνωρίζω κάπως καλύτερα το πώς μπορούν να αλλάξουν οι συσχετισμοί στο Δήμο μου, στο Μενίδι, και θα πρότεινα να αφήσετε το αριστερό μετρό της ανθρωποφαγίας. Το τι σημαίνει αριστερή πολιτική, πολιτική για τους πολλούς, φαίνεται στην πράξη και στα αποτελέσματα, όχι στα social media.
Μαρία Απατζίδη,
μέλος κεντρικής επιτροπής ΜέΡΑ25

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter