Μαρούσι: Οκτώ χρόνια φυλάκιση για την 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της

Μαρούσι: Οκτώ χρόνια φυλάκιση για την 18χρονη που σκότωσε τη φίλη της

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών θα εκτίσει η 18χρονη που μαχαίρωσε πολλαπλά μέχρι θανάτου τον Δεκέμβριο του 2022 την 22χρονη φίλη της στο Μαρούσι.

Ειδικότερα, η καταδικασθείσα θα εκτίσει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών σε φυλακές ανηλίκων, καθώς όταν τελέσθηκε η εγκληματική ενέργεια ήταν 17 ετών και άρα υπάγεται στις διατάξεις που προβλέπει ο ποινικός κώδικας για τους ανηλίκους.

Υπενθυμίζεται πως το περιστατικό συνέβη στις 12 Δεκεμβρίου 2022, με την 17χρονη τότε κοπέλα να μαχαιρώνει με μανία την 22χρονη φίλη της.

«Μετά από εξαντλητική διαδικασία πέντε ημερών, ορισμένες εκ των οποίων και σε μεταμεσονύκτιες ώρες, το Δικαστήριο που εκδίκαζε την υπόθεση της 18χρονης Μ.Χ. εξέδωσε απόφαση, με την οποίαν καταδικάζει την 18χρονη να εκτίσει ποινή εγκλεισμού σε Κατάστημα Κρατήσεως Νέων, ύψους 8 ετών», ανέφερε μεταξύ άλλων ανακοίνωση από το γραφείο του νομικού εκπροσώπου της 18χρονης, Αλέξη Κούγια η οποία συνεχίζει ως εξής:

«Τόσο ο επικεφαλής του γραφείου μας κος Αλέξιος Κούγιας, όσο και οι γονείς της ανήλικης, επίλεκτος καρδιολόγος και επίλεκτη καθηγήτρια, θέλουμε να εκφράσουμε προς την Πρόεδρο και τα μέλη του Δικαστηρίου που εξέδωσε αυτήν την απόφαση την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας τόσο για τη διαδικασία, που ήταν υποδειγματική, όσο και για τη διδακτική και κοινωνιολογική προσέγγιση, την οποίαν έκαναν οι κυρίες δικαστές.

Η 18χρονη, η οποία ομολόγησε την ενοχή της, υπήρξε άριστη μαθήτρια, με τέλεια γνώση αγγλικών, γαλλικών, μουσικός τριών οργάνων και Πρωταθλήτρια Ελλάδος στο αγώνισμα των 10.000 μέτρων νεανίδων, εξέφρασε τη συντριβή της για την εγκληματική της συμπεριφορά και προετοιμάζεται προκειμένου να εισαχθεί μέσω πανελληνίων εξετάσεων στην Ιατρική Σχολή.».

Διαβάστε επίσης:

Μαρούσι: Στον εισαγγελέα η 17χρονη που σκότωσε την 22χρονη φίλη της

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter