Ματίνα Παγώνη: «Δεν υπάρχουν γιατροί για να λειτουργήσουν» τα απογευματινά χειρουργεία (Video)

Ματίνα Παγώνη: «Δεν υπάρχουν γιατροί για να λειτουργήσουν» τα απογευματινά χειρουργεία (Video)

Στον αέρα είναι το πολυδιαφημισμένο σχέδιο του υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη για απογευματινά χειρουργεία που θα πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, αφού το ίδιο προσωπικό δεν μπορεί να παράξει περισσότερο έργο. Αυτό δείχνει και την προχειρότητα του μέτρου, αφού μάλλον έγινε για εντυπωσιασμό περνώντας την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και τον νοσοκομείων από την πίσω πόρτα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ δήλωσε ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει το προσωπικό.

«Η απάντηση στον υπουργό ήταν ότι δεν έχουμε προσωπικό. Με ποιους αναισθησιολόγους και σε ποια χειρουργικά τραπέζια και αίθουσες θα μπορεί να λειτουργήσει αυτό το απόγευμα;» διερωτήθηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ

Σε ερώτηση των παρουσιαστών «αν δεν την ικανοποιεί αυτό που είπε ο υπουργός, να ολοκληρώνεται το πρωινό πρόγραμμα και μετά αν υπάρχει κενό και διαθέσιμοι άνθρωποι θα γίνει προγραμματισμός για τα απογευματινά χειρουργεία», η κυρία Παγώνη είπε:

 «Ο υπουργός μας απάντησε, πως αυτοί που θα κάνουν απογευματινά χειρουργεία προφανώς δεν θα κάνουν πρωινά. Γιατί έτσι είναι. Όλοι οι γιατροί μιας ομάδας ενός τμήματος δεν μπαίνουν το πρωί στο χειρουργείο. Επομένως αυτοί που θα κάνουν απογευματινά, δεν θα κάνουν πρωινά». Και πρόσθεσε:

«Εμείς εισηγηθήκαμε ότι με το προσωπικό αυτό που υπάρχει δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε». Αυτή ήταν η εισήγηση της ΕΙΝΑΠ

Όπως είπε η κυρία Παγώνη δεν είναι υποχρεωτικά τα απογευματινά υπουργεία, θα κάνουν όσοι μπορούν. Για να συμπληρώσει:

«Έχουμε επιφυλάξεις, κατά τη δική μας εμπειρία δε μπορούν να λειτουργήσουν (τα απογευματινά χειρουργεία)»

Η ΠΟΕΔΗΝ απαντά στον Άδωνη: Κλειστό το 40% των χειρουργικών αιθουσών – Για ποια «απογευματινά ιατρεία» μιλάμε;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter