Μαχητής του τάγματος Αζόφ στη Βουλή: «Λάθος» παραδέχεται η κυβέρνηση αλλά συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο

Μαχητής του τάγματος Αζόφ στη Βουλή: «Λάθος» παραδέχεται η κυβέρνηση αλλά συνεχίζει να κουνάει το δάχτυλο

Με μία δήλωση «ναι μεν, αλλά…» απάντησε η κυβέρνηση στην έντονη κριτική που γίνεται από την αντιπολίτευση για το γεγονός πως στην τοποθέτηση Ζελένσκι συμπεριλήφθηκε και μία μέλους του ναζιστικού τάγματος του Αζόφ, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει και στα πυρά που δέχθηκε για την επιλογή της από τον Αντώνη Σαμαρά και τον προβληματισμό του Προέδρου της Βουλής.

Το φυσάνε και δεν κρυώνει στην κυβέρνηση μετά το εξευτελιστικό για το κοινοβούλιο φιάσκο της εμφάνισης μέλους του ναζιστικού τάγματος του Αζόφ ως «προσθήκη» στην ομιλία του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Σαν να μην φτάνει αυτό, επιτίθεται στην αντιπολίτευση, στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα για την έντονη κριτική τους.

«Ο Πρόεδρος Ζελένσκι, στην ομιλία του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, περιέγραψε τα δεινά που προκαλεί στον ουκρανικό λαό η ρωσική εισβολή και εστίασε στην ηρωική αντίσταση του λαού του. Η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη» παραδέχεται σε δήλωσή του ο Γιάννης Οικονόμου, που στη συνέχεια στρέφει τα πυρά του στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορώντας τον ακόμα και για δικαιολόγηση της ρωσικής εισβολής.

«Είναι όμως εξοργιστική και ανέντιμη η χρήση αυτού του λάθους από μερίδα της αντιπολίτευσης, με πρωτοστάτη τον κ. Τσίπρα, ώστε να δικαιολογήσουν για άλλη μια φορά τη ρωσική εισβολή. Μια εισβολή που προκαλεί εκτελέσεις αμάχων και ανθρωπιστική καταστροφή. Αν κάτι είναι ντροπή είναι να μην παίρνουν καθαρή θέση. Ντροπή είναι οι ίσες αποστάσεις και η στάση αγγαρείας που κράτησαν σήμερα στη Βουλή» συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, καταλήγοντας σε ένα κρεσέντο διχασμού, απορρίπτοντας τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για τη σημερινή μαύρη ημέρα για το κοινοβούλιο.

«Ήλθε η ώρα των καθαρών απαντήσεων: είναι με τους Ουκρανούς, που μάχονται για την ελευθερία τους, ή με τους εισβολείς του Πούτιν; Άλλη εναλλακτική δεν υπάρχει» καταλήγει ο Γ. Οικονόμου.

Σημειώνεται πως λίγη ώρα νωρίτερα, μετά την ομιλία Ζελένσκι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στη δημοσιότητα βιντεοσκοπημένη δήλωσή του, με την οποία χαρακτηρίζει τη σημερινή συνεδρίαση της Βουλής «ιστορική», χωρίς τις παραμικρές αποστάσεις ή σχόλιο για την παρουσία μέλους του ναζιστικού τάγματος του Αζόφ. Την ίδια ώρα, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε σε δημοσιογράφους στη Βουλή πως «αυτό που έγινε ήταν μεγάλο λάθος», αδειάζοντας πρωθυπουργό και κυβέρνηση, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας πήρε αποστάσεις μέσω διαρροών, δηλώνοντας «μουδιασμένος».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter