Με δύο κεφαλιές ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του ΠΑΟ

Με δύο κεφαλιές ο ΠΑΟΚ επικράτησε 2-1 του ΠΑΟ

Ο ΠΑΟΚ με δύο κεφαλιές νίκησε 2-1 τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι της Τούμπας και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι του Ολυμπιακού.

Το παιχνίδι στο ξεκίνημα του είχε ρυθμό και ο Δικέφαλος άνοιξε το σκορ στην πρώτη φάση που δημιούργησε με τον Σβιντέρσκι στο 11’ (1-0). Οι «πράσινοι» απάντησαν σχεδόν άμεσα στο 16’ με τον Αϊτόρ (1-1).

Στο 19’ και στο 43’ ο Σβιντέρσκι βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά ο Ξενόπουλος αποσόβησε τον κίνδυνο και στις δύο φάσεις. Ο 22χρονος τερματοφύλακας στο 56’ απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο κεφαλιά του Βιεϊρίνια, αλλά στο 65’ τον νίκησε ο Ινγκασον με κοντινή κεφαλιά, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

«Είναι δύσκολο ξέρεις ότι σε πολεμάνε από παντού. Έχουμε πέντε νίκες, το ματς που χάσαμε δεν το μετράω(σσ: με τον Αρη), γιατί χάσαμε με άλλους τρόπους. Παλεύουμε με άλλα πράγματα. Το ήξερα σαν παίκτης το βλέπω και σαν προπονητής. Η ομάδα σήμερα είχε χαρακτήρα και καρδιά. Εγώ μπορώ να περπατάω με το κεφάλι ψηλά στον δρόμο και όχι σαν κατσαρίδα, δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ Πάμπλο Γκαρσία.

Ο Παναθηναϊκός στο 88’ έχασε μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει με τον Χατζηγιοβάνη. Ο προπονητής της ομάδας Λάζλο Μπόλονι στις δηλώσεις του στάθηκε και στην αντίδραση του Βιγιαφάνιες όταν έγινε αλλαγή:

«Η ομάδα μας προσπάθησε πολύ. Αισθάνθηκα πως ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, δημιουργήθηκαν όμως ευκαιρίες για να φύγουμε από εδώ με έναν βαθμό. Είχαμε απουσίες με τον Κουρμπέλη κι αν κατάλαβα καλά το πρόβλημα του Διούδη στην μέση είναι μετά από θεραπεία που είχε δεχθεί στην Εθνική. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να απουσιάζουν παίκτες, όμως τα παιδιά που έπαιξαν προσπάθησαν και έπαιξαν σωστά. Όλοι πρέπει να κατανοήσουν πως για να μείνουμε στις πρώτες θέσεις πρέπει να είμαστε ταπεινοί.

Ο Βιγιαφάνιες έχει διάφορα προβλήματα, όχι μόνο με το πνεύμα του αλλά και την συμπεριφορά του. Περιμένω τον παίκτη που θα κάνει σωστό παιχνίδι με πάσες και γκολ. Εδώ και δύο μήνες είμαι εδώ και όταν είχα έρθει είχα πει πως πρέπει να κάνω διάγνωση των προβλημάτων, αλλά ακόμα λείπει το εμβόλιο κατά του ιού, δεν θα μπω σε λεπτομέρειες».

Ο Τάμας Μπόγκναρ (Ουγγαρία) έδειξε κίτρινη κάρτα στους Μιχαηλίδη, Γιαννούλη,Βιεϊρίνια, Σβιντέρσκι, Κρέσπο, Σβαμπ, Αϊτόρ, Μακέντα.

ΠΑΟΚ (Πάμπλο Γκαρσία): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (83’ Κρέσπο), Ινγκασον, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Αουγκούστο (89’ Εσίτι), Ελ Καντουρί, Μουργκ (72’ Σβαμπ), Α. Ζίβκοβιτς, Τζόλης (89’ Περέιρα), Σφιντέρσκι (83’ Τσόλακ).

Παναθηναϊκός (Λάζλο Μπόλονι): Ξενόπουλος, Σάντσες (89’ Μπουζούκης), Σένκεφελντ, Πούγγουρας (82’ Αλεξανδρόπουλος), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (72’ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης, Αϊτόρ (82’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (72’ Ιωαννίδης).

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter