Με «εντολή από ψηλά» η ακύρωση της συναυλίας της Εστουδιαντίνας στο Βόλο

Με «εντολή από ψηλά» η ακύρωση της συναυλίας της Εστουδιαντίνας στο Βόλο

Για λόγους που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί ο Δήμος Βόλου ακύρωσε τη συναυλία της Εστουδιαντίνας σε σύμπραξη με τον μουσικό σύλλογο Ρυθμό, την Νίκη Βόλου, τα προσφυγικά σωματεία της πόλης, το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, με συμμετοχή των Μιμή Ντενίση, Παντελή Θαλασσινού, Ασπασίας Στρατηγού και Γιάννη Διονυσίου που είχε προγραμματιστεί για τις 24 Αυγούστου στο ανοικτό θέατρο της Νέας Ιωνίας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ  των gegonota.news η απόφαση ακύρωσης εστάλη από το επίσημο email της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και το υπογράφει συγκεκριμένη υπάλληλος. Ο συνθέτης Ανδρέας Κατσιγιάννης, ιδρυτής της  ΕΣΤΟΥΔΙΑΝΤΙΝΑ Νέας Ιωνία Μαγνησίας, επικοινώνησε με την  υπάλληλο ζητώντας να μάθει τους λόγους ακύρωσης και η απάντηση που πήρε ήταν ότι «είναι εντολή από ψηλά».

Ο κ. Κατσιγιάννης με ανάρτηση του ενημέρωσε πως η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα και πως ο Δήμος παραχώρησε ο κηποθέατρο Αλκαζάρ και μάλιστα δωρεάν.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Κατσιγιάννη

Ο μουσικός σύλλογος Ρυθμός, που αποτελείται από ορχήστρα και χορωδία, εξέφρασε την επιθυμία να συμπράξει η χορωδία του με την Εστουδιαντίνα , που φέτος κλείνει 25 χρόνια δημιουργίας, για να τιμήσουμε έτσι, την Επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης. Παράλληλα με αυτή την πρόταση μας έγινε πρόταση από το αθλητικό -προσφυγικό σωματείο της Νίκης Βόλου, ως Εστουδιαντίνα, να τιμήσουμε τους πρόσφυγες της Νέας Ιωνίας Βόλου, κάνοντας μια συναυλία μαζί με όλα τα προσφυγικά σωματεία της πόλης του Δήμου Βόλου και την συμμετοχή του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου. Έτσι λοιπόν το σωματείο Ρυθμός έκανε αίτηση στο Δήμο Βόλου, πήρε την ημερομηνία 24 Αυγούστου από την Αντιδημαρχία πολιτισμού του Δήμου Βόλου, όχι δωρεάν παραχώρηση του Θεάτρου, αλλά με πληρωμή στο Δήμο Βόλου και έτσι προχωρήσαμε όλοι μαζί στην προετοιμασία της συγκεκριμένης συναυλίας, όπου θα συμμετέχει η Μιμή Ντενίση ως ηθοποιός και τραγουδούν ο Παντελής Θαλασσινός , η Ασπασία Στρατηγού και ο Γιάννης Διονυσίου.

Πριν λίγες ημέρες ο διοργανωτής της συναυλίας, μουσικός σύλλογος Ρυθμός, έλαβε επίσημο έγγραφο από τον Δήμο Βόλου, που τον ενημέρωνε ότι 24 Αυγούστου που έχουν νοικιάσει το θέατρο για την παραπάνω παραγωγή, δυστυχώς δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί για τεχνικούς λόγους που θα προκύψουν. Το έγγραφο ήρθε από το επίσημο email της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Βόλου και το υπογράφει μια υπάλληλος.

Όταν ρωτήθηκε για ποιο λόγο γίνεται αυτό, η απάντηση ήταν, ότι είναι εντολή από ψηλά.

Για την ιστορία 23 και 25 Αυγούστου το θέατρο θα λειτουργεί κανονικά.

Η ιστορία αυτή θα έχει όμως αίσιο τέλος, γιατί μόλις σήμερα ο Δήμος Λάρισας και ο Αντιδήμαρχος πολιτισμού Λάρισας, μόλις πληροφορήθηκε την συγκεκριμένη απόφαση , μας παραχώρησε το κηποθέατρο Αλκαζάρ και μάλιστα δωρεάν. Έτσι τέλος Αυγούστου, σε ημερομηνία που θα σας ανακοινωθεί σύντομα, η συναυλία-παράστασή μας, θα γίνει στην Λάρισα για να τιμήσουμε όπως αξίζει τους πρόσφυγες προγόνους μας , της Νέας Ιωνίας Μαγνησίας και τον Μικρασιατικό πολιτισμό που έφεραν μαζί τους.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter