Με γηπεδικούς όρους η αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με γηπεδικούς όρους η αντιμετώπιση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Με συνθήματα που τα ρίχνει στο πλήθος μέσα από το σύστημα προσώπων και ΜΜΕ που έχει δημιουργήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη προσπαθεί να αντιμετωπίσει την πανδημία εδώ και σχεδόν δύο χρόνια.

Στηριγμένη στο χρήμα, στις κολεγιές και στους «δικούς της» προσπαθεί να κατευθύνει την κοινή γνώμη χωρίς να ξέρει όμως πως όσο κι αν έχει κάνει το ποδόσφαιρό της παράγκα, κάποιος μπορεί να σφυρίξει ένα πασιφανές πέναλτι.

Και αφού αγκάλιασε τους μεγάλους επιχειρηματίες και το μεγάλο κεφάλαιο, αφού έκλεισε το μάτι πολλές φορές στους καναλάρχες και στους εκδότες, αφού έριξε χρήμα μέσα από τις λίστες, κάποιος σφύριξε το πέναλτι και κάποιος το χτύπησε και δεν πήγε ούτε έξω, ούτε χτύπησε δοκάρι…

Τι κι αν μασάνε τα λόγια τους, τι κι αν διαψεύδουν ή προσπαθούν να απαξιώσουν τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, η πραγματικότητα είναι μπροστά στον καθένα, είναι καθημερινότητα και δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με αποπροσανατολισμούς του στιλ «δες τον Πολάκη» ή« κοίτα τον Κουρουμπλή».

Εάν οι νεκροί ήταν 100 στο Μάτι, οι 20.000 νεκροί της πανδημίας παραμένουν 20.000 νεκροί.

Και ο αριθμός δυστυχώς θα αυξάνεται.

Όσους κι αν «ημέτερους» επιστήμονες επιστρατεύσει για να δικαιολογήσει την πολιτική της υπέρ της ιδιωτικής υγείας, θα υπάρχουν επιστήμονες που θα λένε την άποψή τους.

Και δεν θα είναι ούτε γαλάζια, ούτε συριζαίικη, ούτε κομμουνιστική.

Η επιστήμη και οι επιστήμονες μπορεί να έχουν και ιδεολογική προσέγγιση, μπορούν να έχουν και θρησκευτικές αναζητήσεις.

Αλλά οι σωστοί επιστήμονες – αυτοί που τιμούν την επιστήμη – δεν βλέπουν κόμματα, αλλά οφείλουν να τιμούν την ανθρωπότητα, την πρόοδο και τον όρκο τους.

Δεν είναι το Μέγαρο Μαξίμου που υπαγορεύει όσα γράφουν, αλλά η συνείδησή τους…

Και προφανώς, κάτι που δεν πρόλαβαν από το Μέγαρο Μαξίμου είναι πως κάποιοι θα πουν την επιστημονική τους άποψη και δεν θα την προσαρμόσουν στις επιταγές του Μωυσή.

Και αυτό δεν είναι ούτε αριστερό, ούτε δεξιό…

Είναι επιστημονικό!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter