Με λένε Φουρθιώτη και ό,τι θέλω κάνω επί Μητσοτάκη: Επιλεκτική μεταχείριση, εκβιασμοί και ερωτήματα

Με λένε Φουρθιώτη και ό,τι θέλω κάνω επί Μητσοτάκη: Επιλεκτική μεταχείριση, εκβιασμοί και ερωτήματα

Μπαινόβγαινε στις φυλακές παρανόμως, με παρεμβάσεις της διευθύντριας των φυλακών Μαρίας Στέφη. Επισκεπτόταν συχνά τη διευθύντρια στο γραφείο της στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως φαίνεται από τις καταγραφές στο βιβλίο των φυλακών Κορυδαλλού. Συνομιλούσε και συνεργαζόταν με υπουργούς της κυβέρνησης ακόμη και με το διευθυντή του γραφείο τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Αν και εμπλεκόμενος σε μία σειρά από υποθέσεις με τη Δικαιοσύνη παρέμεινε στη φυλακή λιγότερο και από τον «Ινδιάνο», ο οποίος προφυλακίστηκε με βάση την κατάθεση ενός ψυχικά ασταθούς μάρτυρα που έφασκε και αντέφασκε. Ολόκληρη ΕΛ.ΑΣ του παρείχε 14 αστυνομικούς για να τον φρουρούν λες και ήταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Ο λόγος; Για τον Μένιο Φουρθιώτη. Τον υπόδικο παρουσιαστή που από ότι φαίνεται επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη λύνει και δένει για λόγους που μόνο ο ίδιος τους γνωρίζει.

Μόλις χθες Τετάρτη, παρουσιαστής αποφυλακίστηκε από τις φυλακές Ναυπλίου όπου κρατείτο.

Δείτε επίσης: Δεν έκλεισε μήνα στη φυλακή ο Φουρθιώτης: Έφυγε με ταξί από τις φυλακές Ναυπλίου

Επρόκειτο για τη δεύτερη προφυλάκιση Φουρθιώτη μέσα σε λίγους μήνες. Ο Φουρθιώτης είχε συλληφθεί πριν από τρεις εβδομάδες εξαιτίας της μη τήρησης των περιοριστικών μέτρων που του είχαν επιβληθεί προκειμένου να αποφυλακιστεί υπό όρους. Ο παρουσιαστής είχε συλληφθεί τον Απρίλιο του 2021 και προφυλακιστεί για πέντε μήνες σχετικά με τις «σκηνοθετημένες» επιθέσεις στο σπίτι του, ώστε να του επιστρέψει η Αστυνομία τη φρουρά που του είχε αφαιρεθεί. Γι αυτή την υπόθεση ο Φουρθιώτης βαρύνεται με δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα και ενώ είχαν συλληφθεί και προφυλακιστεί ακόμη δύο πρόσωπα. Οι όροι που του είχαν επιβληθεί για την αποφυλάκιση ήταν εγγύηση 30.000 ευρώ, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα τρεις φορές το μήνα, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, καθώς και απαγόρευση τηλεοπτικών εμφανίσεων. Παρόλα αυτά ο Μένιος δεν τήρησε τους όρους με αποτέλεσμα να συλληφθεί ξανά και να προφυλακιστεί.  Αυτή τη φορά όμως η προφυλάκιση δεν κράτησε ούτε ένα μήνα.

Δείτε επίσης: Βγάζουν από τη φυλακή τον Φουρθιώτη – Παρέμεινε μέσα λιγότερο και από τον «Ινδιάνο»

Στις φυλακές Ναυπλίου μεταφέρθηκε ο Μένιος Φουρθιώτης

«President» Μένιος στον Κορυδαλλό

Εντύπωση προκαλεί η κατά πολλούς επιλεκτική μεταχείριση που είχε ο Μένιος Φουρθιώτης από τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρία Στέφη. Ο υπόδικος παρουσιαστής πραγματοποιούσε συχνές επισκέψεις στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο Νοέμβρη και Δεκέμβρη, στο γραφείο της διευθύντριας των φυλακών, Μαρίας Στέφη, όπως είχε αποκαλύψει το documentonews.gr. Αυτό προκύπτει από τις καταγραφές στο γραφείο των επισκέψεων των φυλακών Κορυδαλλού όπου καταγράφονται αναλυτικά ο επισκέπτες με τον αριθμό ταυτότητάς τους, την ιδιότητά τους αλλά και το χώρο των φυλακών που θα επισκεφτούν.

Δείτε επίσης: «President» Μένιος στον Κορυδαλλό: Τα επισκεπτήρια Φουρθιώτη στο γραφείο της διευθύντριας των φυλακών (Έγγραφα)

Δεν είναι όμως και η μοναδική ευνοϊκή μεταχείριση από τη διεύθυνση των φυλακών. Σύμφωνα µε αναφορά φρουρού των φυλακών Κορυδαλλού την οποία είχε δημοσιεύσει το Documento, τον περασµένο Νοέµβριο η διευθύντρια επιχείρησε να επιτρέψει την είσοδο Φουρθιώτη στις φυλακές Κορυδαλλού παρότι αυτή επιτρέπεται µόνο µε έγγραφη άδεια του συμβουλίου της φυλακής.

Δείτε επίσης: Κράτος Φουρθιώτη και στις φυλακές Κορυδαλλού

Είναι µια απόδειξη των προνοµίων που απολαµβάνει ο υπόδικος παρουσιαστής επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αν και κατηγορούµενος για σειρά από υποθέσεις –και κακουργηµατικού χαρακτήρα  εµφανίζεται να χαίρει ιδιαίτερης και εξόφθαλµα παράνοµης µεταχείρισης και παρά την άρνηση του συγκεκριµένου φρουρού να του επιτρέψει την είσοδο, τελικά κατάφερε αρκετές φορές να µπει ανενόχλητος στις φυλακές Κορυδαλλού. Την ίδια ώρα που συγγενείς κρατουµένων χρειάζεται να περάσουν από σαράντα κύµατα για να δουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Οι «εκβιασμοί» Μένιου σε υπουργούς του Μητσοτάκη

Όλα αυτά απλά εγείρουν ολοένα και περισσότερα ερωτήματα σχετικά με το Μένιο Φουρθιώτη και την αντιμετώπισή του από κρατικούς μηχανισμούς επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Λίγο μετά την αποφυλάκισή του ο Φουρθιώτης ο Μένιος προχώρησε στη δημοσιοποίηση μία σειράς από μηνύματα και τηλεφωνικές επικοινωνίες με κορυφαίους υπουργούς της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μεταξύ αυτών ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Νίκος Ρωμανός, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης. Κατά τη διάρκεια των αποκαλύψεων αυτών ο Φουρθιώτης συχνά προανήγγειλε τι επρόκειτο να ακολουθήσει. Επρόκειτο για καθαρό «εκβιασμό» σε κορυφαίους υπουργούς και συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη οι οποίοι επί της ουσίας ουδέποτε απάντησαν αλλά προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το θέμα. Όλα αυτά αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία δεδομένης της νέας αποφυλάκισης Φουρθιώτη. Τι είναι αυτό που κάνει ακόμη και κορυφαίους υπουργούς να στέκονται «σούζα» στο Φουρθιώτη και να του επιτρέπουν να μπαίνει ακόμη και με μπράβους σε υπουργικά γραφεία;

Ας μην ξεχνάμε ότι όλα ξεκίνησαν με τις αποκαλύψεις του Documento σχετικά με τη δράση του υπόδικου παρουσιαστή. Σε διαφορετική περίπτωση τίποτα δεν θα χει συμβεί.

Φουρθιώτης εκθέτει ξανά Γεραπετρίτη: Νέα μηνύματα, συνομιλίες και αιχμές και για άλλους υπουργούς της ΝΔ

 

Γεραπετρίτης: Παραδέχθηκε τις συνομιλίες με Φουρθιώτη αλλά τις αποκάλεσε… φυσιολογικές

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter