Κράτος Φουρθιώτη και στις φυλακές Κορυδαλλού

Κράτος Φουρθιώτη και στις φυλακές Κορυδαλλού
Με παρέμβαση της διευθύντριας των φυλακών μπαινόβγαινε ανενόχλητος χωρίς άδεια

Σε µια συγκλονιστική αποκάλυψη προχωρά σήµερα το Documento σε ό,τι αφορά τον υπόδικο παρουσιαστή Μένιο Φουρθιώτη και τη διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού Μαρία Στέφη. Σύµφωνα µε αναφορά φρουρού των φυλακών Κορυδαλλού την οποία δηµοσιεύει το Documento, τον περασµένο Νοέµβριο η διευθύντρια επιχείρησε να επιτρέψει την είσοδο Φουρθιώτη στις φυλακές Κορυδαλλού παρότι αυτή επιτρέπεται µόνο µε έγγραφη άδεια του συµβουλίου της φυλακής. Είναι µια απόδειξη των προνοµίων που απολαµβάνει ο υπόδικος παρουσιαστής επί κυβέρνησης Μητσοτάκη. Αν και κατηγορούµενος για σειρά από υποθέσεις –και κακουργηµατικού χαρακτήρα–, εµφανίζεται να χαίρει ιδιαίτερης και εξόφθαλµα παράνοµης µεταχείρισης και παρά την άρνηση του συγκεκριµένου φρουρού να του επιτρέψει την είσοδο, τελικά κατάφερε αρκετές φορές να µπει ανενόχλητος στις φυλακές Κορυδαλλού, την ίδια ώρα που συγγενείς κρατουµένων χρειάζεται να περάσουν από σαράντα κύµατα για να δουν τους δικούς τους ανθρώπους.

Κράτος Φουρθιώτη λοιπόν και στις φυλακές Κορυδαλλού, για τον υπόδικο που µετά την αποφυλάκισή του προχώρησε σε εκβιαστικές αναρτήσεις σε βάρος κυβερνητικών στελεχών αποδεικνύοντας περίτρανα ότι αυτός βαρά το ντέφι και υπουργοί της κυβέρνησης χορεύουν.

Η αναφορά που τους αποκαλύπτει

Στις 20 Νοεµβρίου 2021 εξωτερικός φρουρός των φυλακών Κορυδαλλού υπέβαλε αναφορά προς τον διοικητή της εξωτερικής φρουράς των φυλακών. Η αναφορά µε αριθµό πρωτοκόλλου 12879 αφορούσε τηλεφωνική παρέµβαση της διευθύντριας Μ. Στέφη προκειµένου να επιτραπεί η είσοδος στον υπόδικο και τότε πρόσφατα αποφυλακισθέντα Μ. Φουρθιώτη. Κόρη του πρώην διευθυντή των φυλακών Κορυδαλλού Γιώργου Στέφη, η Μ. Στέφη τον Μάρτιο του 2012 έγινε η πρώτη γυναίκα διευθύντρια στις φυλακές Κορυδαλλού. Η ίδια µάλιστα το 2013 είχε δεχτεί βοµβιστική επίθεση από τη Συνωµοσία Πυρήνων της Φωτιάς όταν εξερράγη εκρηκτικός µηχανισµός κάτω από το σταθµευµένο αυτοκίνητό της στη ∆άφνη.

Την ηµέρα της επίσκεψης Φουρθιώτη ο φρουρός είχε πρωινή βάρδια στο θυρωρείο της πύλης, ενώ µαζί του βρισκόταν ακόµη ένας συνάδελφός του. Οπως επισηµαίνεται στην αναφορά, η Μ. Στέφη τηλεφώνησε στον φρουρό και του ζήτησε «να επιτρέψει την είσοδο στον Μένιο Φουρθιώτη» ώστε να µεταβεί «στο αρχιφυλακείο», όπου κατά τη διευθύντρια των φυλακών «είχε δουλειά µε τον αρχιφύλακα». Με λίγα λόγια, ένας υπόδικος παρουσιαστής και εµπλεκόµενος ακόµη και σε σχέδιο δολοφονίας του Κώστα Βαξεβάνη εµφανίζεται να µπαινοβγαίνει ανενόχλητος στο µεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστηµα κράτησης της χώρας, λες και είναι ο ίδιος διευθυντής των φυλακών.

Ο φρουρός αρνήθηκε. Οπως κατήγγειλε στην αναφορά του, αυτό που ζητούσε η διευθύντρια των φυλακών ήταν «κατά παρέκκλιση των προβλεποµένων του εσωτερικού κανονισµού του σωφρονιστικού κώδικα», καθώς δεν υπήρχε «σχετική έγγραφη άδεια από το συµβούλιο της φυλακής όπως ορίζεται». Πράγµατι, µε βάση «τον εσωτερικό κανονισµό λειτουργίας γενικών καταστηµάτων κράτησης τύπου Α΄ και Β΄» και συγκεκριµένα το άρθρο 3 παράγραφος 5 που επικαλέστηκε στη διευθύντρια ο φρουρός, «οι επισκέπτες δεν επιτρέπεται να εισέρχονται και να παραµένουν στους χώρους κράτησης του καταστήµατος χωρίς άδεια και συνοδεία». Σύµφωνα µε την αναφορά, η διευθύντρια των φυλακών φέρεται να είπε στον φρουρό ότι «αρνείται να επιτρέψει την είσοδο», µε τον ίδιο να απαντά καταφατικά και τη διευθύντρια «να κλείνει το τηλέφωνο µε έντονο ύφος». Η αναφορά διαβιβάστηκε προς τον διοικητή της εξωτερικής φρουράς προκειµένου να µεριµνήσει για τις «δικές του ενέργειες».

Τα αφιερώµατα-εγκώµιο από τον παρουσιαστή

∆εν είναι η πρώτη φορά που ο Μ. Φουρθιώτης φέρεται να επισκέπτεται τον Κορυδαλλό και να επιχειρεί να µπει στη φυλακή ανενόχλητος. Την ίδια περίοδο διάφορα δηµοσιεύµατα έκαναν λόγο για επαναλαµβανόµενες επισκέψεις του.

Σύµφωνα µε το newsbreak.gr, µετά την αποφυλάκισή του ο Φουρθιώτης φερόταν να συναντιέται κάθε Κυριακή µε τον καθ’ οµολογίαν γυναικοκτόνο των Γλυκών Νερών Μπάµπη Αναγνωστόπουλο στο γραφείο της διευθύντριας Μ. Στέφη. Τα δηµοσιεύµατα ουδέποτε διαψεύστηκαν από την πλευρά της.

Στο µεταξύ, λίγες µέρες πριν από την επίσκεψη στον Κορυδαλλό, στην εφηµερίδα του Μ. Φουρθιώτη «Αποκαλυπτικά» είχαν δηµοσιευτεί εγκωµιαστικά ρεπορτάζ τόσο για τη Μ. Στέφη όσο και για την τότε γενική γραµµατέα Αντεγκληµατικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου.

Η Μ. Στέφη χαρακτηρίστηκε στην εφηµερίδα του υπόδικου παρουσιαστή «ηγέτιδα των φυλακών Κορυδαλλού» και «πιο δυναµική διευθύντρια σε ένα από τα µεγαλύτερα σωφρονιστικά κέντρα της Ευρώπης». «Η Μαρία Στέφη φέρει όλα τα χαρακτηριστικά γνωρίσµατα ενός ηγέτη – η ηγεσία είναι µια έµφυτη και ενστικτώδη ιδιότητα που είτε την έχει κάποιος είτε δεν την έχει. Είναι η γυναίκα που εµπνέει τους άλλους παρακινώντας τους να ξεκλειδώσουν τις δυνατότητές τους ώστε να µπορούν να γίνουν καλύτεροι. Και αυτό το αποδεικνύει µέσα από τα επαγγελµατικά της επιτεύγµατα» επισηµαίνεται µεταξύ άλλων στα «Αποκαλυπτικά» της 7ης Νοεµβρίου 2021.

Την τιµητική της είχε στο ίδιο φύλλο της εφηµερίδας Φουρθιώτη και η Σ. Νικολάου. Ειδικότερα, στη σελίδα 20 γινόταν λόγος µεταξύ άλλων για «το νέο πρόσωπο των φυλακών Κορυδαλλού µε τη σφραγίδα της Σοφίας Νικολάου», όπου όλα «λειτουργούν άψογα, µε ασφάλεια», ενώ «πολεµήθηκε και η παραβατικότητα».

«∆εν θέλω να σχολιάσω κάτι»

Το Documento επικοινώνησε µε τη Μ. Στέφη και της έθεσε το ερώτηµα κατά πόσο είχε παρέµβει τηλεφωνικά στον φρουρό για να εισέλθει χωρίς άδεια στη φυλακή ο Μ. Φουρθιώτης. Η ίδια αρνήθηκε να απαντήσει και παρέπεµψε στο γραφείο του γενικού γραµµατέα Αντεγκληµατικής Πολιτικής. Την περίοδο που έγινε η αναφορά του φρουρού στη θέση αυτή υπηρετούσε η Σ. Νικολάου.

Το Documento επικοινώνησε µε το γραφείο της και απέστειλε γραπτώς συγκεκριµένα ερωτήµατα για το κατά πόσο είχε ενηµερωθεί για την αναφορά και αν προχώρησε στις δέουσες ενέργειες σε βάρος της κ. Στέφη. Εκτός κι αν η κ. Στέφη δεν είχε ενεργήσει αυτοβούλως. Η απάντησή της –φαίνεται να έχει στενή συνεργασία µε τη διευθύντρια και δηλώνει ότι αγνοεί όσα παράνοµα συνέβησαν– είναι: «Ουδέποτε έφτασε σε εµένα µια τέτοια αναφορά για το Κατάστηµα Κράτησης Κορυδαλλού. Εάν κι εφόσον είχε συµβεί ένα τέτοιο περιστατικό, που είναι εκτός των κανονισµών, ήταν υποχρεωµένη η διοίκηση της Εξωτερικής Φρουράς να ενηµερώσει και τη γενική γραµµατέα. Και εγώ αµέσως θα ελάµβανα τα απαιτούµενα µέτρα. Αυτό βεβαίως δε σηµαίνει ότι συνέβη το περιστατικό και το απέκρυψε η διοίκηση των φυλακών.

»Σε κάθε περίπτωση, θυµίζουµε ότι επειδή η διεύθυνση του Καταστήµατος Κράτησης, σε συνεννόηση µε τη γενική γραµµατεία, δεν ικανοποιούσε παράλογες απαιτήσεις του κρατούµενου, κ. Φουρθιώτη, ο τελευταίος υπέβαλε µήνυση και κινητοποιήθηκαν αστυνοµικοί µε περιπολικό οι οποίοι έσπευσαν να συλλάβουν τη διευθύντρια και τα µέλη του Συµβουλίου των Φυλακών.

Ο συγκεκριµένος κρατούµενος, κατά τη διάρκειά της κράτησής του αντιµετωπίστηκε όπως όλοι οι κρατούµενοι. ∆ηλαδή τηρήθηκαν όλοι οι κανονισµοί της φυλακής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter