Με μεσολάβηση Λουκασένκο αποκλιμακώνεται η κρίση στη Ρωσία – Αποσύρει τους μισθοφόρους ο Πριγκόζιν

Με μεσολάβηση Λουκασένκο αποκλιμακώνεται η κρίση στη Ρωσία – Αποσύρει τους μισθοφόρους ο Πριγκόζιν

Ο επικεφαλής της ρωσικής εταιρίας μισθοφόρων Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στις δυνάμεις του να υποχωρήσουν και να επιστρέψουν στις βάσεις τους, προκειμένου να αποτραπεί «αιματοχυσία».

Μετά από συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο ανακοίνωσε ότι επιστρέφει πίσω στο πεδίο των μαχών.

«Τώρα ήρθε εκείνη η στιγμή, που μπορεί να χυθεί αίμα. Γι’ αυτό τον λόγο, συνειδητοποιώντας όλη την ευθύνη για αυτό, ότι θα χυθεί ρωσικό αίμα από την μία πλευρά, αναστρέφουμε τις φάλαγγές μας και φεύγουμε προς την αντίθετη κατεύθυνση στα στρατόπεδα του πεδίου σύμφωνα με το σχέδιο», δήλωσε ο Πριγκόζιν.

Το γραφείο του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε μεσολαβήσει για τη σύναψη συμφωνίας με τον αρχηγό των Ρώσων μισθοφόρων, Γεβγκένι Πριγκόζιν, ο οποίος συμφώνησε να αποκλιμακώσει την κατάσταση.

Η ανακοίνωση, που μεταδόθηκε στο επίσημο κανάλι Telegram της λευκορωσικής προεδρίας, ανέφερε ότι ο Πριγκόζιν συμφώνησε να σταματήσει την περαιτέρω μετακίνηση μαχητών της Wagner σε όλη τη Ρωσία.

“Ο Γεβγκένι Πριγκόζιν αποδέχτηκε την πρόταση του προέδρου της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο να σταματήσει τις κινήσεις των ενόπλων ανδρών της εταιρίας Βάγκνερ και μέτρα για αποκλιμάκωση των εντάσεων”, μετέδωσε το κανάλι Telegram της λευκορωσικής προεδρίας, Poul Pervogo.

Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η διαμεσολάβηση έγινε σε συνεννόηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και διήρκεσε όλη την ημέρα. Ο πρόεδρος Λουκασένκο ενεργώντας με τη σύμφωνη γνώμη του προέδρου Πούτιν, μίλησε στον αρχηγό της Βάγκνερ, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόταση για αποκλιμάκωση της κατάστασης.

“Αυτό που βρίσκεται τώρα στο τραπέζι είναι απολύτως (…) αποδεκτό για την επίλυση της κατάστασης, με εγγυήσεις ασφαλείας για τους μαχητές του Βάγκνερ”, πρόσθεσε το Telegram.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter