Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Μόρια μετά τα επεισόδια της Τρίτης

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στη Μόρια μετά τα επεισόδια της Τρίτης

Επιχείρηση της Αστυνομίας λαμβάνει χώρα, από το πρωί, μέσα στον καταυλισμό του Κέντρου Υποδοχής και Ταυτοποίησης στη Μόρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, η επιχείρηση εστιάζεται ιδιαίτερα στην περιοχή όπου διαδραματίσθηκαν τα προχθεσινά επεισόδια, δηλαδή στο τμήμα του καταυλισμού όπου διαμένουν ομάδες ανδρών μεταναστών.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζεται η υποβολή αιτημάτων ασύλου, καθώς και οι οικίσκοι και οι σκηνές όπου διαμένουν για τυχόν παραβατική δραστηριότητα.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα μια σειρά βίντεο που καταγράφουν λεπτομερώς τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης για τους μετανάστες και πρόσφυγες που κρατούνται στη Μόρια είδαν το φως της δημοσιότητας. Περίπου 7.000 άτομα κρατούνται στοιβαγμένα σε έναν χώρο που προορίζεται για 2.000, ενώ οι συνθήκες υγιεινής και στέγασης είναι εξευτελιστικές.

Το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκαν εκτεταμένες συμπλοκές στο κέντρο κράτησης της Μόριας μεταξύ διαφορετικών ομάδων προσφύγων, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό τουλάχιστον 10 ατόμων. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter