Μεντβέντεφ για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια: Ανοησίες όσα λέει το Κίεβο

Μεντβέντεφ για τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια: Ανοησίες όσα λέει το Κίεβο

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους δυτικούς συμμάχους του Κιέβου απηύθυνε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ την Παρασκευή, καθώς οι οβίδες φτάνουν σε απόσταση αναπνοής από το -υπό ρωσικό έλεγχο- πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια και οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές αλληλοκατηγορούνται για το ποιός ευθύνεται για τις επιθέσεις.

«Αυτοί (το Κίεβο και οι σύμμαχοί του) λένε ότι είναι η Ρωσία. Αυτό προφανώς είναι 100% ανοησίες, ακόμα και για το ανόητο ρωσοφοβικό κοινό», έγραψε σε ανάρτηση στο Telegram ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας. «Λένε ότι συμβαίνει εντελώς τυχαία, σαν να λένε ‘δεν το θέλαμε’», πρόσθεσε και κατέληξε σημειώνοντας: «Τι μπορώ να πω; Ας μην ξεχνάμε ότι και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας. Και εκεί μπορούν επίσης να συμβούν ατυχήματα».

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία – Ζαπορίζια: «Εκτός ελέγχου» ο πυρηνικός σταθμός προειδοποιεί ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ

Αξίζει να σημειωθεί πως η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας των Ηνωμένων Εθνών έχει επανειλημμένα προειδοποιήσει ότι ο βομβαρδισμός της Ζαπορίζια μπορεί να προκαλέσει πυρηνική καταστροφή, αλλά δεν έχει καταφέρει να ορίσει τις προϋποθέσεις για μια επιθεώρηση.

Διαβάστε επίσης:

Ζαπορίζια: Ουκρανικούς βομβαρδισμούς κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο καταγγέλλουν οι Ρώσοι

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter