ΜέΡΑ25: Ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση από την κυβέρνηση για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία

ΜέΡΑ25: Ανάγκη να υπάρξει ενημέρωση από την κυβέρνηση για την αποστολή οπλισμού στην Ουκρανία

«Το ΜέΡΑ25 έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς του για αυτή την νέα απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση αποστολής περαιτέρω στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία την οποία μάλιστα πληροφορηθήκαμε από τον Γερμανό Καγκελάριο», αναφέρει το ΜέΡΑ25 σε ανακοίνωσή του αναφορικά με τις πρόσφατες αποφάσεις για αποστολή επιπλέον οπλισμού στην Ουκρανία, ζητώντας συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με ενημέρωση τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τους συναρμόδιους Υπουργούς του.

Δείτε επίσης: Αποκάλυψη Spiegel για το «deal» Μητσοτάκη – Σολτς: «Γιατί η Αθήνα υποκύπτει στις πιέσεις του Βερολίνου»

«Δεν θεωρούμε όμως ότι θα μάθουμε κάτι συγκεκριμένο μόνο από τους Υπουργούς της Μητσοτάκης Α.Ε., έστω και τους αρμόδιους για το θέμα, καθώς όπως φάνηκε δεν γνώριζαν ούτε οι ίδιοι για τις σχετικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη», αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, η οποία συνεχίζει ως εξής: Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέθεσε και σχετική ερώτηση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό για την στρατηγική της χώρας μας όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Θέλουμε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με ενημέρωση τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τους συναρμόδιους Υπουργούς του, ώστε να μην μείνει καμία πτυχή των κρυφών αυτών -αρχικά- συμφωνιών του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης του», επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση η οποία καταλήγει τονίζοντας:

«Είμαστε υπέρ μιας αδέσμευτης και ανεξάρτητης Ευρώπης και Ελλάδας, κάτι που δεν συνάδει με την υποταγή μας στο πολεμοχαρές ΝΑΤΟ που δεν θέλει διπλωματική, ειρηνευτική επίλυση, αλλά έναν μακρόσυρτο πόλεμο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.»

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜέΡΑ25:

«Το ΜέΡΑ25 έχει ζητήσει από την πρώτη στιγμή εξηγήσεις από τον Πρωθυπουργό και τους αρμόδιους Υπουργούς του για αυτή την νέα απαράδεκτη και επικίνδυνη απόφαση αποστολής περαιτέρω στρατιωτικού εξοπλισμού στην Ουκρανία την οποία μάλιστα πληροφορηθήκαμε από τον Γερμανό Καγκελάριο

Δεν θεωρούμε όμως ότι θα μάθουμε κάτι συγκεκριμένο μόνο από τους Υπουργούς της Μητσοτάκης Α.Ε., έστω και τους αρμόδιους για το θέμα, καθώς όπως φάνηκε δεν γνώριζαν ούτε οι ίδιοι για τις σχετικές αποφάσεις του κ. Μητσοτάκη.

Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 κατέθεσε και σχετική ερώτηση στον ίδιο τον Πρωθυπουργό για την στρατηγική της χώρας μας όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Θέλουμε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής με ενημέρωση τόσο από τον Πρωθυπουργό όσο και από τους συναρμόδιους Υπουργούς του, ώστε να μην μείνει καμία πτυχή των κρυφών αυτών -αρχικά- συμφωνιών του κ. Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης του.

Πέρα όμως από το ζήτημα της ενημέρωσης αυτής καθαυτής, εμείς διαφωνούμε και με την ίδια την αποστολή του οπλισμού.

Είμαστε υπέρ μιας αδέσμευτης και ανεξάρτητης Ευρώπης και Ελλάδας, κάτι που δεν συνάδει με την υποταγή μας στο πολεμοχαρές ΝΑΤΟ που δεν θέλει διπλωματική, ειρηνευτική επίλυση, αλλά έναν μακρόσυρτο πόλεμο που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΗΠΑ.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter