Μέση Ανατολή: Εν αναμονή διαγγέλματος του ηγέτη της Χεζμπολάχ – Φόβοι για γενίκευση της σύγκρουσης

Μέση Ανατολή: Εν αναμονή διαγγέλματος του ηγέτη της Χεζμπολάχ – Φόβοι για γενίκευση της σύγκρουσης

Μαίνονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις από εδάφους και αέρος στη Γάζα, με εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους να πληρώνουν βαρύ φόρο αίματος, ενώ εντείνεται και η αγωνία για περαιτέρω ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή.

Ο ηγέτης της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, θα πραγματοποιήσει σήμερα Παρασκευή, διάγγελμα, στο οποίο αναμένεται -σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές- να «ανοίξει» τα χαρτιά του σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της οργάνωσης, ενώ συνεχίζονται οι συγκρούσεις μεταξύ της Χεζμπολάχ και του Ισραήλ στα σύνορα.

Διαβάστε επίσης: Μέση Ανατολή: Συνάντηση ηγετών Χαμάς, Χεζμπολάχ και Ισλαμικής Τζιχάντ στη Βηρυτό – Τι συζήτησαν

Σύμφωνα με το BBC, η τοποθεσία όπου βρίσκεται ο ηγέτης της Χεζμπολάχ παραμένει άγνωστη, ενώ η ομιλία του θα μεταδοθεί σε δημόσιες προβολές που διοργανώνει η οργάνωση σε όλη τη χώρα.

Το διάγγελμα Νασράλα είναι πιθανό να συμβάλλει στη γενίκευση των συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή. Το BBC επικαλείται πηγή που βρίσκεται στο περιβάλλον του Νασράλα, σημειώνοντας ότι ο ηγέτης της Χεζμπολάχ παρακολουθεί τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη στρατιωτική ηγεσία της οργάνωσης αν και δημοσίως δεν έχει «ανοίξει» τα χαρτιά της.

Διαβάστε σχετικά: Εφιάλτης στη Γάζα: Περικυκλωμένη από στρατεύματα η πόλη – Οι Ισραηλινοί στέλνουν πίσω τους Παλαιστίνιους εργαζόμενους

Την ίδια ώρα, το Ισραήλ προειδοποιεί τη λιβανέζικη οργάνωση σε περίπτωση που ανοιχτεί δεύτερο «μέτωπο», με τον Νετανιάχου να κάνει λόγο για «απάντηση ασύλληπτου μεγέθους», σε περίπτωση που η Χεζμπολάχ ανακοινώσει ότι εντείνει τις επιχειρήσεις της κατά των IDF.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter