Μέση Ανατολή: Νέο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Αρχή

Μέση Ανατολή: Νέο υπουργικό συμβούλιο ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Αρχή

Τον σχηματισμό νέου υπουργικού συμβουλίου ανακοίνωσε η Παλαιστινιακή Αρχή σε μια προσπάθεια να ικανοποιήσει τις διεθνείς απαιτήσεις για μεταρρυθμίσεις ούτως ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την επόμενη μέρα μετά τον πόλεμο στην Γάζα.

Ο πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος ηγείται της Παλαιστινιακής Αρχής για σχεδόν δύο δεκαετίες, ανακοίνωσε τη νέα κυβέρνηση με προεδρικό διάταγμα. Κανένας από τους νεοδιορισθέντες υπουργούς δεν είναι αναγνωρίσιμη προσωπικότητα εκτός Παλαιστίνης.

Ο Αμπάς επέλεξε τον Μοχάμαντ Μουσταφά, έναν μακροχρόνιο σύμβουλο, για πρωθυπουργό νωρίτερα αυτό το μήνα. Ο Μουσταφά, ένας πολιτικά ανεξάρτητος οικονομολόγος με σπουδές στις ΗΠΑ, έχει υποσχεθεί να σχηματίσει μια τεχνοκρατική κυβέρνηση και να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο καταπιστευματικό ταμείο για να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Γάζας. Ο Μουσταφά θα είναι επίσης υπουργός Εξωτερικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών Ζιάντ Χαμπ αλ-Ριχ είναι μέλος του κοσμικού κινήματος Φατάχ του Αμπάς και κατείχε το ίδιο χαρτοφυλάκιο στην προηγούμενη κυβέρνηση. Το υπουργείο Εσωτερικών εποπτεύει τις δυνάμεις ασφαλείας. Ο νέος υπουργός για τις υποθέσεις της Ιερουσαλήμ, Ασράφ αλ-Αουάρ, εγγράφηκε για να κατέβει ως υποψήφιος της Φατάχ στις εκλογές του 2021, οι οποίες αναβλήθηκαν επ’ αόριστον.

Τουλάχιστον πέντε από τους 23 νεοδιορισθέντες υπουργούς προέρχονται από τη Γάζα, αλλά δεν ήταν άμεσα σαφές αν βρίσκονται ακόμη στην περιοχή.

Διαβάστε επίσης: Liberation: Ποιος μπορεί να διαδεχθεί τον Αμπάς στην Παλαιστίνη;

Ευρωεκλογές: Άνοδος της ακροδεξιάς και κατάρρευση Πρασίνων και Φιλελευθέρων σύμφωνα με δημοσκόπηση

Κολομβία: «Διαπραγματεύσεις» του Προέδρου της χώρας με το μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών

Αποστομωτική απάντηση της δημοσιογράφου μετά το σπρώξιμο του Ράμα: Λυπάμαι που έγινα εγώ η είδηση και όχι η απάντηση

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter