Μέση Ανατολή: Οι Ισραηλινοί προειδοποιούν το Ιράν να μην «αποσπά» τις ένοπλες δυνάμεις από τη Γάζα

Μέση Ανατολή: Οι Ισραηλινοί προειδοποιούν το Ιράν να μην «αποσπά» τις ένοπλες δυνάμεις από τη Γάζα

Λίγο πριν την αναμενόμενη ομιλία του αρχηγού της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ο εκπρόσωπος του ισραηλινών δυνάμεων, Ντάνιελ Χαγκάρι, δήλωσε την Παρασκευή το πρωί ότι το Ιράν προτρέπει τις ομάδες με τις οποίες σχετίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής να αποσπάσουν το Ισραήλ από τις μάχες στη Γάζα.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο στρατός διατηρεί «ένα πολύ υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στο βορρά για να ανταποκριθεί σε οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να συμβεί».

«Το Ιράν συνεχίζει να διεξάγει ανατρεπτική δραστηριότητα και να ενθαρρύνει τις ενέργειες από τις σύμμαχες ομάδες του» ανέφερε ο Χαγκάρι. «Όπως έκανε στην Ουκρανία, την Υεμένη και το Ιράκ, αυτό συνεχίζει να κάνει εναντίον του κράτους του Ισραήλ, καθώς και να προσπαθεί να μας αποσπάσει από τον πόλεμο στη Γάζα», προσέθεσε ο εκπρόσωπος.
Σχετικά με τις μάχες στη Γάζα, ο Χαγκάρι είπε ότι οι ισραηλινές δυνάμεις περιβάλλουν την πόλη της Γάζας και την περιοχή που την περιβάλλει «από αέρα, γη και θάλασσα».

«Οι στρατιώτες συνεχίζουν να πολεμούν και να καταστρέφουν τρομοκρατικές υποδομές στο έδαφος και κάτω από αυτό. Απόψε οι δυνάμεις μας εντόπισαν πολλά όπλα σε διάφορες τοποθεσίες σε τρομοκρατικά οχυρά που κατέλαβαν οι δυνάμεις μας», πρόσθεσε.

Ο Χαγκάρι είπε επίσης ότι ο επίσημος αριθμός των ομήρων που κρατά η Χαμάς μειώθηκε από 242 σε 241.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter