Μέση Ανατολή: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα – Πλήρης περικύκλωση της πόλης

Μέση Ανατολή: Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Γάζα – Πλήρης περικύκλωση της πόλης

Οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει πλήρως και σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πόλη της Γάζας, ενώ στρατιώτες σε συντονισμό με την αεροπορία, το πυροβολικό και το ναυτικό επιχειρούν στο εσωτερικό της πόλης.

Σύμφωνα με τον υποστράτηγο Γιάρον Φίνκελμαν οι στρατιώτες των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων (IDF) «εξολοθρεύουν τρομοκράτες, ανακαλύπτουν τούνελ, καταστρέφουν όπλα και συνεχίζουν να προχωρούν στο κέντρο του εχθρού». Όπως ανέφερε: «Πολεμούμε αυτή την ώρα σε σημαντικά κέντρα εντός της Λωρίδας της Γάζας. Για πρώτη φορά εδώ και μια δεκαετία οι IDF πολεμούν στην καρδιά της πόλης της Γάς. Στην καρδιά του τρόμου. Αυτός είναι ένας πολύπλοκος και δύσκολος πόλεμος και δυστυχώς έχει κόστος».

Δηλώσεις έκανε και ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Γιόαβ Γκάλαβντ σε πιο «μαχητικό» και σκληρό τόνο ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι οι IDF «σφίγγουν τον κλοιό γύρω από την πόλη» ενώ επιτίθενται «από όλες τις πλευρές με άψογο συντονισμό με τις δυνάμεις της αεροπορίας και του ναυτικού». Σύμφωνα με τον ίδιο η Λωρίδα της Γάζας είναι «η μεγαλύτερη βάση τρομοκρατών που έχει κατασκευαστεί ποτέ» και ότι για τον ίδιο «οι ανθρωπιστικές παύσεις, αφορούν πρώτα και κύρια τους αιχμαλώτους που κρατούν αυτά τα ζώα. Δεν θα υπάρξει καμία ανθρωπιστική εκεχειρία μέχρι να επιστραφούν οι αιχμάλωτοι». Μεταξύ άλλων ο Γιόαβ Γκάλαντ ανέφερε ότι ούτε το Ισραήλ ούτε και η Χαμάς θα κυβερνούν την Γάζα μετά τον πόλεμο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter