Μέση Ανατολή: Το βίντεο της Χαμάς με τρεις κρατούμενες να επικρίνουν τον Νετανιάχου (Video)

Μέση Ανατολή: Το βίντεο της Χαμάς με τρεις κρατούμενες να επικρίνουν τον Νετανιάχου (Video)

Βίντεο στο οποίο εμφανίζονται τρείς Ισραηλινές που κρατούνται όμηροι, να επικρίνουν τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, έδωσε στη δημοσιότητα η Χαμάς.

Οι ίδιες καλούν τον Νετανιάχου να εξασφαλίσει την απελευθέρωσή τους, ενώ παράλληλα τον κατηγορούν ότι απέτυχε να αποτρέψει την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου.

«Ελευθερώστε μας τώρα, ελευθερώστε τους πολίτες, ελευθερώστε τους αιχμαλώτους, ελευθερώστε μας, ελευθερώστε μας όλους, αφήστε μας να επιστρέψουμε στις οικογένειές μας, τώρα!» φέρεται να φωνάζει δυνατά απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό του Ισραήλ.

«Είμαστε σε αιχμαλωσία της Χαμάς 23 ημέρες. Χθες πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου με τις οικογένειες των ομήρων. Γνωρίζουμε ότι υποτίθεται ότι θα υπήρχε κατάπαυση του πυρός. Υποτίθεται ότι θα μας απελευθερώνατε όλους. Δεσμευτήκατε να μας απελευθερώσετε όλους» ανέφερε.  «Αντί για αυτό», συνέχισε, «τιμωρούμαστε για την πολιτική, εθνική σας αμέλεια – εξαιτίας αυτής της αποτυχίας σας στις 7 Οκτωβρίου. Επειδή δεν υπήρχε στρατός εκεί. Κανείς δεν ήρθε. Κανείς δεν μας άκουσε».

Η αντίδραση Νετανιάχου

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, με δήλωσή του που απευθυνόταν ονομαστικά στις τρεις γυναίκες ομήρους (Yelena Tropnov, Danielle Alone και Rimon Kirscht) τόνισε πως «πρόκειται για μια σκληρή ψυχολογική χειραγώγηση από τη Χαμάς και το ISIS».

«Αγκαλιάζουμε τις οικογένειες. Κάνουμε τα πάντα για να φέρουμε όλους τους αιχμαλώτους και τους αγνοούμενους πίσω στην πατρίδα», πρόσθεσε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter