Μετά το ΟΑΚΑ, «καμπανάκι» και για τη γέφυρα Καλατράβα στη λεωφόρο Κατεχάκη (Video)

Μετά το ΟΑΚΑ, «καμπανάκι» και για τη γέφυρα Καλατράβα στη λεωφόρο Κατεχάκη (Video)

Εικόνα εγκατάλειψης παρουσιάζει η γέφυρα Καλατράβα στη λεωφόρο Κατεχάκη, γεγονός που αναδεικνύει τα προβλήματα όσον αφορά τις μεγάλες υποδομές στην Αθήνα, μετά το στέγαστρο στο ΟΑΚΑ, όπου διαπιστώθηκε πρόβλημα στατικότητας.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έπαιξε κορώνα-γράμματα τη ζωή 120.000 φιλάθλων στο ΟΑΚΑ (Έγγραφα)

Οι σφιγκτήρες των καλωδίων που δημιουργούν τις ακτίνες της γέφυρας έχουν σκουριάσει, ενώ το δάπεδο της γέφυρας στα περισσότερα σημεία έχει υποστεί φθορές. Ουσιαστικά, έχει φύγει το καουτσούκ που δημιουργεί την μόνωση του δαπέδου, όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ του Mega.  Η γέφυρα μπορεί, σύμφωνα με τον καθηγητή αντισεισμικών κατασκευών, Παναγιώτη Καρύδη, να μην αντιμετωπίζει προβλήματα στατικότητας, ωστόσο τα σημάδια εγκατάλειψης είναι κάτι παραπάνω από εμφανή.

H κατασκευή της εν λόγω γέφυρας το 2004 κόστισε 3 εκατ. ευρώ, ενώ έναν χρόνο αργότερα έκλεισε διότι αποδείχθηκε ότι ήταν κακής ποιότητας η ξυλεία που χρησιμοποιήθηκε.

Η συγκεκριμένη γέφυρα ανήκει στη ΣΤΑ.ΣΥ, γιατί όταν δημιουργήθηκε, θεωρήθηκε συμπληρωματικό έργο του μετρό, καθώς ενώνει την μία είσοδο του μετρό με την απέναντι. Το 2021 ανατέθηκε μελέτη σε τεχνικό γραφείο για να εντοπιστούν τα προβλήματα και σύμφωνα με το Mega, σε αυτή επισημαίνεται πως υπάρχει πρόβλημα συντήρησης της γέφυρας.

Η εν λόγω μελέτη εστάλη στη ΣΤΑ.ΣΥ όμως η «ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ» δεν έχει τη δυνατότητα να την εφαρμόσει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter