Μέτρα για τις τιμές ρεύματος: Στις 19:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Μέτρα για τις τιμές ρεύματος: Στις 19:00 οι ανακοινώσεις Μητσοτάκη

Το απόγευμα στις 19:00 θα προβεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις σχετικές ανακοινώσεις αναφορικά με το ζήτημα των τιμών του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αύριο Παρασκευή, στις 8.30 στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, θα γίνει εξειδίκευση των μέτρων από τον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα, τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών Θεόδωρο Σκυλακάκη, τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Θάνο Πετραλιά και τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας Αλεξάνδρα Σδούκου. Την παρουσίαση θα συντονίσει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη.

Σύμφωνα με τις κυβερνητικές διαρροές, τα νέα μέτρα αναμένεται να περιλαμβάνουν πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να είναι ξεκάθαρο εάν θα επιδοτούνται περαιτέρω οι πολίτες, ή εάν θα αυξηθούν τα «σίγουρα κέρδη» των εταιρειών ηλεκτρικής ενέργειας, με την κυβέρνηση να τις επιδοτεί κατευθείαν, όπως είναι και το επικρατέστερο σενάριο. Κατά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, «με την παρέμβαση που σχεδιάζουμε και θα ανακοινωθεί το αμέσως επόμενο διάστημα, θα υπάρξει πολύ ουσιαστική στήριξη και σε αυτές τις καταναλώσεις, οριζόντια και με ευρύ χρονικό ορίζοντα». Οι πληροφορίες για το χρονικό εύρος είναι εξίσου συγκεχυμένες, τόσο για την αναδρομικότητα, όσο και για το ενδεχόμενο να επεκταθούν τα μέτρα και στο πρώτο εξάμηνο του 2023, δεδομένων των προβλέψεων για παράταση της κρίσης του πολέμου στην Ουκρανία.

Οι μεγαλόστομες -και εύκολες, δεδομένης της ανωνυμίας- διαρροές της κυβέρνησης θέτουν πάντως τον πήχη στην επαναφορά των τιμών της κιλοβατώρας στα επίπεδα του 2021 και πριν το ξέσπασμα της κρίσης, με άλλες ωστόσο να καλούν σε αυτοσυγκράτηση και επίδειξη ρεαλισμού.

Διαβάστε επίσης

Το νέο πακέτο στήριξης, ο Μητσοτάκης και το συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter