Μητσοτάκης από Προεδρικό Μέγαρο: Φύκια για μεταξωτές κορδέλες (Video)

Μητσοτάκης από Προεδρικό Μέγαρο: Φύκια για μεταξωτές κορδέλες (Video)
Συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024. (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Μια έμμεση επίκληση στο 41% περιλάμβανε ο τυπικός μονόλογος του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη/ενημέρωση που είχε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Κατερίνα Σακκελλαροπούλου αφού επικαλέστηκε τη νίκη στις εκλογές για να προχωρήσει η κυβέρνησή του την ακραία νεοφιλελεύθερη «μεταρρυθμιστική ατζέντα».

Η παραμόρφωση της πραγματικότητας εκ μέρους του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν τέτοια που υποστήριξε πως στηρίζει τις αδύναμες οικονομικά τάξεις αλλά και τους αγρότες τους οποίους επιχείρησε να «καλοπιάσει» μιλώντας για δίκαια αιτήματα. Όλα αυτά βέβαια στο μέτρο του νεοφιλελεύθερα εφικτού.

Η αλήθεια είναι πως ο λόγος του για τη στήριξη των αδυνάτων ήταν τόσο ισχνός καθώς τα παραδείγματα που ανέφερε για τις εξαιρέσεις επιβεβαίωναν τον κανόνα για μια κυβέρνηση παντελώς ανάλγητη μπροστά στην ηθελημένη αφαίμαξη του μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού  που καταρρέει με την ακρίβεια και τους χαμηλούς μισθούς.

Χαρακτηριστικό ήταν που αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις των αγροτών σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, σε μια προσπάθεια απόδοσης της ευθύνης σε μια «διεθνή συγκυρία», κάτι το οποίο είχε επιχειρήσει και στο θέμα της ακρίβειας.

«Δεν είναι μόνο ελληνικό πρόβλημα» είπε, καταφεύγοντας για άλλη μια φορά στο αφήγημα των εισαγόμενων κρίσεων. Μάλιστα, ισχυρίστηκε ότι η ΝΔ είναι «το κόμμα που στηρίξαμε το αγροτικό εισόδημα» και πρόσθεσε: «Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές και στα πλαίσια των δημοσιονομικών δυνατοτήτων θέλουμε να στηρίζουμε τον πρωτογενή τομέα, ο οποίος τα τελευταία χρόνια παρά δυσκολίες έχει και επιτυχίες. Οι εξαγωγές έχουν αυξηθεί» είπε ακόμη.

Αρχικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης «πανηγύρισε» για τον εξοπλισμό της Ελλάδας με F-35 (και της Τουρκίας παρεμπιπτόντως με F-16) κλείνοντας τα αυτιά του σε όλες τις φωνές που θέτουν πολλά ερωτήματα. Εξάλλου εξ αρχής δεν είχε θέσει κανένα πρόβλημα στον εξοπλισμό της Τουρκίας με αμερικανικά F-16 παρά μόνον αναφορές στο ότι δεν πρέπει να πετούν στο Αιγαίου.

Για τον ίδιο η κυβέρνηση έχει κάνει τα πάντα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, δεν είδε βεβαίως πουθενά την εσκεμμένη αδράνεια της κυβέρνησής του μπροστά στα τεράστια κέρδη του τομέα των σούπερ μάρκετ και στη διαφορά των τιμών της Ελλάδας από τις υπόλοιπες χώρες.

Υποστήριξε μάλιστα πως ταυτόχρονα με την προώθηση της Ιδιωτικής Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα ενισχύσει και τα Δημόσια Πανεπιστήμια.

«Ο σκοπός μας δεν είναι μόνο να ανοίξουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και στα μη κρατικά ΑΕΙ, αλλά να ενισχύσουμε και το δημόσιο πανεπιστήμιο όπως έχουμε κάνει εδώ και 4,5 χρόνια» είπε χωρίς αιδώ.

Ξέχασε να πει πως σε τόσους τομείς όπως στα Δημόσια Πανεπιστήμια, στα Δημόσια Πανεπιστήμια υπάρχει τεράστια μείωση κονδυλίων και στελέχωσης προς όφελος των ιδιωτών.

Αλλά ο ίδιος ανέφερε πως εξελέγησαν για τις μεταρρυθμίσεις, με απλά λόγια, αυτοί μας ψήφισαν και κάνουμε ό,τι θέλουμε.

Διαβάστε επίσης:

Μαρία Καρυστιανού: Μόνο οι συμμορίες συγκαλύπτουν εγκλήματα

Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Έκτακτη σύνοδος των πρυτάνεων – Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών

Αγρότες: Βγήκαν τα τρακτέρ στον Αλμυρό τα ξημερώματα – Στις 12 το συλλαλητήριο στη Λάρισα (Photos – Video)

Γαλάζιοι φόβοι ότι ο Μητσοτάκης θα φέρει τις κυρώσεις των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία

Κύρτσος: «Φιάσκο του Μαξίμου» μετά τον υπερεξοπλισμό της Τουρκίας από τις ΗΠΑ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter