Μητσοτάκης: Διαψεύδει τον Ζελένσκι για τις συμφωνίες αλλά δεν… απαντάει σε όλα

Μητσοτάκης: Διαψεύδει τον Ζελένσκι για τις συμφωνίες αλλά δεν… απαντάει σε όλα

Μετά τον σάλο που προκάλεσε η ανάρτηση του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι για «συμφωνίες» με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός, μία μέρα μετά και κατόπιν ερώτησης διέψευσε… χωρίς ακριβώς να διαψεύσει.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή ο Ζελένσκι, χθες, και ενώ ήταν σε εξέλιξη η σύνοδος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που είχε θέμα, μεταξύ άλλων τη βοήθεια στην Ουκρανία, ανάρτησε στο Χ μια δήλωση για την τηλεφωνική τους επικοινωνία. Εγραψε ότι μίλησε «με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την εφαρμογή των συμφωνιών μας που επιτεύχθηκαν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ουκρανία, καθώς και τη συνεχιζόμενη αμυντική μας συνεργασία, ιδιαίτερα όσον αφορά την ενίσχυση της αεράμυνας μας».

Επίσης έγραψε ότι «συμφωνήσαμε επίσης να επιταχύνουμε τις εργασίες για μια διμερή συμφωνία ασφάλειας».

Διαβάστε σχετικά: Μυστική συμφωνία με Μητσοτάκη αποκάλυψε ο Ζελένσκι

Νωρίτερα, χθες Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κάνει από τις Βρυξέλλες μια «ανώδυνη» δήλωση περί τηλεφωνικής συνομιλίας χωρίς να αναφέρει κάτι περί συμφωνιών.

Μετά την ανάρτηση του Ζελένσκι, στην Αθήνα, όπου κανείς δεν ήξερε τίποτα για συμφωνίες με την Ουκρανία ξέσπασε σάλος. Κόμματα της αντιπολίτευσης ζήτησαν εξηγήσεις.

Διαβάστε σχετικά: ΣΥΡΙΖΑ: Η αδιαφανής πολιτική Μητσοτάκη στο Ουκρανικό, βλάπτει την Εθνική μας Άμυνα και Ασφάλεια

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σήμερα ερωτήθηκε για τις συμφωνίες που ανακοίνωσε χθες ο Ζελένσκι, στη διάρκεια των καθιερωμένων δηλώσεων, μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και υποστήριξε ότι δεν υπήρξαν συμφωνίες.

«Καμία συμφωνία, είναι κάτι που έχουμε διευκρινίσει μα απόλυτη σαφήνεια. Δεν θα ήταν δυνατόν να πάω στην Ουκρανία και να υπογράψω εν κρυπτώ, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά» είπε ο Κ. Μητσοτάκης. Συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα εξακολουθεί να στηρίζει σταθερά την δυνατότητα της Ουκρανίας να αμύνεται, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να θέτει εν αμφιβόλω την επιχειρησιακή δυνατότητα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων μας».

Αυτό έρχεται ως συνέχεια των χθεσινών «πηγών» του Μαξίμου που έλεγαν ότι «δεν υπεγράφη καμία συμφωνία».

Οι διατυπώσεις έχουν ενδιαφέρον εδώ, επειδή ο Ζελένσκι μίλησε για συμφωνίες στην Οδησσό αόριστα. Μπορεί κάλιστα να είναι προφορικές. Ομως για τη «διμερή συμφωνία ασφάλειας» για την οποία θέλει «να επιταχύνουμε τις εργασίες» ήταν πολύ σαφής. Υποστηρίζει ότι ετοιμάζεται μια συμφωνία ασφαλείας. Και σε αυτό δεν απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οπως δεν έχει απαντήσει ποτέ πόσα και τι όπλα έχουν σταλεί στην Ουκρανία και τι έχει ακόμη υποσχεθεί. Ο Ζελένσκι έγραψε για αντιαεροπορικά. Τα οποία, όπως είναι γνωστό, δεν μας περισσεύουν.

Το βίντεο των δηλώσεων Μητσοτάκη. Στο 04.05 η απάντηση για τις δηλώσεις Ζελένσκι:

 

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ για ομολογία Μητσοτάκη για την εξεταστική για τα Τέμπη: «Ανατριχιαστική πινελιά στον καμβά της συγκάλυψης»

Σε πανικό η κυβέρνηση – Εξωθούν τον Καραμανλή σε παραίτηση;

«Καρφί» Κύρτσου: Με Άδωνη, Μαρινάκη και «βδέλλες» ο Μητσοτάκης πάει για αποδοκιμασία 100%

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter