Μητσοτάκης: «Ευχές» για ιδιωτικά πανεπιστήμια από Ιανουάριο – Σπουδή για αναθεώρηση του άρθρου 16

Μητσοτάκης: «Ευχές» για ιδιωτικά πανεπιστήμια από Ιανουάριο – Σπουδή για αναθεώρηση του άρθρου 16

Την… υπέροχη εικόνα που αυτός “βλέπει” στην Ελλάδα αναπαρήγαγε για άλλη μια Κυριακή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κάνοντας λόγο για «φετινά Χριστούγεννα [που] βρίσκουν την Ελλάδα να έχει αφήσει πίσω της μια υπερδεκαετή αλυσίδα κρίσεων και να ατενίζει το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία».

Αφού αναφέρθηκε για άλλη μια φορά στην επενδυτική βαθμίδα που την έχει πληρώσει ο ελληνικός λαός με φορολεηλασία, χαμηλούς μισθούς και ακρίβεια, αναφέρεται στο… «απίθανο θαύμα» που «το πέτυχαμε μαζί, πολιτεία και κοινωνία»…

Διαβάστε επίσης – Ιδιωτικά πανεπιστήμια: Σε πορεία σύγκρουσης με εκπαιδευτικούς και φοιτητές ο Μητσοτάκης

Από τη σημερινή ανάρτησή του δε λείπει όπως είναι εύλογο, η αναφορά στο νέο στόχο της κυβέρνησης, την ταφόπλακα στη δωρεάν δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση αναφερόμενος στην πρωτοβουλία της κυβέρνησης για λειτουργία μη κερδοσκοπικών, μη κρατικών ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης και κάνοντας λόγο για «εμβληματικό νομοσχέδιο» που, όπως είπε, «θα τεθεί σε διαβούλευση μετά τις γιορτές και μέσα στον Ιανουάριο θα γίνει νόμος του κράτους, ανοίγοντας τον δρόμο και για την αναθεώρηση του ‘Αρθρου 16, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται πια στα δεδομένα του 21ου αιώνα».

Διαβάστε επίσης – Γεύμα Μητσοτάκη – Δημητριάδη και στο μενού ο… Μυλωνάκης

Ο πρωθυπουργός δεν έλειψε να επαναλάβει την… επιβράβευση από τον Εconomist αναρωτώμενος «ποιος θα περίμενε ότι η Ελλάδα θα αναδεικνυόταν από τον Economist ως χώρα της χρονιάς, και ότι η ελληνική οικονομία θα ερχόταν πάλι -για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά- πρώτη μεταξύ 35 κρατών για τις επιδόσεις της». παραδεχόμενος ότι πίσω από αυτό βρίσκονται οι θυσίες του ελληνικού λαού.

Τέλος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη συμφωνία που επιτεύχθηκε στο ECOFIN για την ειδική εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από την ευρωπαϊκή διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος. «Μία συμφωνία που επιβεβαιώνει ότι η Ελλάδα πλέον εκπέμπει εμπιστοσύνη και συνέπεια, ακούγεται και λαμβάνονται υπόψη οι διεκδικήσεις της» όπως χαρακτηριστικά σημειώνει.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter